torstai 25. huhtikuuta 2013

Pimu BIS1 mätsärissä!

Minut oli kutsuttu viime sunnuntaiseen mätsäriin arvostelemaan junior handlerit sekä x-rotuiset. Reetta lähti mukaan Pimun kanssa, kun se kerrankin melkein puunissa oli (pesty ja konetyöt tehty n. 10 päivää aiemmin). Minun arvosteluni oli aika nopeasti hoidettu, arvosteltavia oli vähänlaisesti, joten pääsin aikaisessa vaiheessa vapaalle Reetan seuraksi. Pimun vuoroa sen sijaan odottelimme aika kauan, samalla tuomarilla eli Jari Laaksolla oli arvosteltavana sekä isojen koirien pennut että aikuiset. Siinä vuoroa odotellessamme ehdimme sopia Katjan kanssa yhden näyttelyreissun alkukesälle :)

Pimu puunattuna ;) ;) ;)
Make ja Roopekin tulivat sopivasti paikalle ennen kuin oli Pimun vuoro mennä kehään. Pimun vastuksena oli pohjanpystykorva. On aina kiva seurata tuomareiden reaktioita, kun nyörivillakoira tulee kehään. Tälläkin kertaa tuomarin katse lukkiutui parista aika lailla Pimuun. Hauskaa.

Tuomari keskustelee Pimusta Reetan kanssa

Taktinen palaveri jatkuu. Tässä vaiheessa epäilin, että tuomari haukkuu Pimun turkin täysin.

No, mitä sitä nöyristelemään ja mutkien kautta kertomaan: tuomari ihastui Pimuun täysin! Sanoi sen olevan paras villakoira, johon on koskaan koskenut. Erityisen ihastunut hän oli Pimun etuosaan eli rintaan ja etukulmauksiin. Hän myös sanoi olevansa sitä mieltä (toisin kuin kuulemma useat muut tuomarit) että villakoira on sitä miltä se TUNTUU ei miltä se näyttää. Ylistyksen seurauksena Pimulle punainen nauha. Vaikka vastustajastakin tuomari sanoi, että vähän harmittaa tämä, mutta näin nyt menee.

Isojen aikuisten punaisen saaneiden kehä jännitti tietysti; emmehän tienneet kuinka paljon tuomari muita koiria oli ylistänyt. Reetta teki kehässä hyvää, eleetöntä työtä ja Pimu esiintyi hyvin. Yllätys oli kuitenkin suuri, kun Pimu vei voiton. Siis äkkiä laskettuna 13 punaisen nauhan saaneen koiran joukosta Pimu oli tuomarin mielestä paras!

Pimu BIS-kehässä
Ja taas odoteltiin, nyt BIS-kehää. Tässä kehässä Pimussa oli nähtävissä jo vähän väsymystä, eikä sen esiintyminen ollut enää aivan yhtä hyvällä tasolla kuin aiemmissa vaiheissa. Mutta Jari Laakson ihastuminen piti ja ilmeisesti toisella BIS-kehää tuomaroineella tuomarilla Marjo Järventölälläkään ei ollut mitään Pimua vastaan, sillä lopulta Pimu voitti BIS-kehän! Ihan oikeasti! Kakkoseksi tuli Pimulle ensimmäisen vaiheen kehässä hävinnyt pohjanpystykorva. Aika hauskaa.

Pimu BIS1

Pimu
Leya Pimun palkintoluun kimpussa kotona :)

1 kommentti:

  1. Kiva blogi sinulla! Olipa hauska eksyä tänne Kehän laita -palstan kautta, mulla on nimittäin tuo teidän kisakumppani-pohjanpystykorva :) Oli itsellekin aivan uusi tuttavuus mätsärissä tämä nyörivillakoira ja ihmettelin suuresti tuossa koirainfossa noita "syntynyt 2001, nyörivillakoira vuodesta 2008 alkaen" mainintoja! Pitikin siis lueskella pitemmälle, että mites se semmoinen toimii, kuvittelin alkuun että sellaiseksi synnytään. Sitten aloin miettiä, että olikohan just teidän koira siellä mätsärissä, kun tuomari puhui, että kyseessä on erittäin harvinais-turkkinen villakoira ja olihan se :)
    Mukavaa talven jatkoa ja menestystä näyttelyihin! T. Heini http://heinilehisto.suntuubi.com

    VastaaPoista