torstai 27. kesäkuuta 2013

Tokotreeniä

Heikkona hetkenä ilmoitettiin Annen kanssa koirat tottelevaisuuskokeeseen. Kotona tehty pieni testitreenaus osoitti, että Yodalla on alokasluokan liikkeet aika hyvin hanskassa, ongelmia on oikeastaan vain liikkeestä maahan menossa. Esimerkiksi seuraaminen on Yodalla tosi hienolla mallilla. Mortilla sen sijaan on vielä vähän enemmän tekemistä avoimen luokan kanssa. Juhannuksen pyhinä treenasin sen kanssa kotona ja kartoitin ongelmakohtia.

Maanantaina sitten aloitimme Annen kanssa kimppatehotreenauksen, kävimme läpi kumpikin kummankin koiransa kanssa kaikki liikkeet ja mietimme yhdessä mitä ongelmien suhteen olisi tehtävissä.

Noutamisessa Mortti kotitreeneissä ensin nk. sylki kapulan, kimppareeneissä se kyllä piti kapulaa ihan sivullakin istuessaan, mutta kun otin sen siltä, se hypähti seisomaan. Muistinkin, että tämä on sen vanha ongelma :) Annella oli onneksi hyviä ideoita, miten tätä asiaa päästään työstämään eteenpäin. Joten ei kun treeniä vaan.

Maanantaina oli niin helteinen sää, että Mortti uuvahti kesken treenin eikä enää jaksanut edes miettiä mitä "istu" tarkoittaa, joten kaukokäskyt ja estehyppy jäivät siltä testaamatta. Näitten pariin täytyy sitten upota paremmin kotitreeneissä. Tosin on tässä Annen kanssakin seuraavat kimppatreenit jo sovittu :)

Niin ja se tavoite tokokokeisiin on siis elokuussa. Eli jos olen / olemme ahkeria, saamme koirat kyllä hyvään kuosiin sitä ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti