sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tokoilua ja syksyn suunnitelmia

Treenasin eilen kaikkien koirien kanssa enemmän tai vähemmän järkevästi tokoa. Ensi viikonloppunahan Mortti ja Yoda ovat menossa tokokokeeseen. Juuri tuli kokeesta tieto, että alkuperäinen tiukka tuomari on vaihtunut toiseen tiukkaan tuomariin, joten vaihdos ei vaikuta meidän tilanteeseemme millään tavalla.

Mortti osaa avoimen luokan liikkeet periaatteessa ok. Mutta se on niin älyttömän innokas, että se ääntelee. Voi kääk! Ja onhan sillä omintakeinen tyyli esim kaukokäskyissä ja muita kummallisuuksia, joten mikään ykköstulos silmissä en kokeeseen sen kanssa lähde. Lähden aktivoimaan veteraania ja pitämään sen kanssa hauskaa. Toivottavasti pystyn pysymään tässä tavoitteessani enkä hermostu esimerkiksi sen ääntelemiseen kokeessa (kuten kävi kerran rally-tokossa, kadun kovasti ja sain tuomariltakin palautetta asiasta). Antaa vetskun pitää hauskaa, se on mun motto. Morttihan ihan oikeasti rakastaa tokoa! Ja viehejuoksua ja agilityä ja rally-tokoa ja vesipelastusta ja jäljestystä ja... Tokon treenaus on tosiaan tuottanut tulosta siten, että alkukesästä ongelmana olleet hyppy ja nouto on nyt melko ok. No, kuten sanottua, ykköstä en pidä edes tavoitteena, tulos olisi kuitenkin kiva.

Yoda ääntelee myös :( Se ei jaksa tehdä noin montaa temppua kuin tokossa vaaditaan ilman palkkaa :( Se on nykyisin pohjattoman ahne, mikä on tietysti koulutustilanteissa varsin mainio juttu. Mutta aiheuttaa sen, että kun siirrytään liikkeestä toiseen tekemättä välissä mitään, se on mielestään ansainnut jotain pikkupurtavaa (rally-tokossa, jossa rata on yhteneväistä tekemistä, tätä ongelmaa ei ole). Yodalla kuitenkin taitojensa ja innokkuutensa johdosta olisi mahdollisuus alokasluokassa ykköstulokseen (viimeksihän se jäi 3 pisteen päähän).

Yodan seuraamista OKK:n kokeessa
Myös Hessu pääsi eilen verestämään toko-osaamistaan. Vanhuksen kanssa skipattiin seuraamiset kokonaan ja kokeiltiin vain kaukokäskyjä, noutoa, hyppyä ja jättäviä liikkeitä. Vanhus oli toden totta innoissaan. Pitää muistaa senkin kanssa vähän treenailla aktivoinniksi. Agilityradallehan sitä ei ole enää otettu mukaan edes chillailemaan sen Tornion näyttelyaamun heikkouskohtauksen jälkeen.

Pimun kanssa haemme tokossa vasta kestoa katsekontaktiin. Kuinka niin edetään hitaasti? Koirahan on reilu 2-vuotias, monen mittapuun mukaan siis jo vanha ja jos se olisi erästä tiettyä rotua, sen olisi pitänyt jo aikoja sitten olla evl:ssä (mihin tuskin koskaan etenemme). No, minulla ei ole sen kanssa mikään kiire tottelevaisuuskokeeseen, melko varmaa kuitenkin on, että joskus siellä tulemme käymään. Pimu on Mortin ja Yodan tapaan äärimmäisen innokas tekemään mitä vain ja tämä on ominaisuus, jota minä arvostan ja joka sopii minun omistamalleni koiralle todella hyvin (tosin Pimuhan ei ole minun ;))

Leyan kanssa treenasimme myös. Leyan katsekontakti on paremmalla mallilla kuin Pimun ja sekin osaa yllättäen vaikka mitä, vaikka sen tekemisen palo onkin vähäisempää kuin Pimulla. Vähän haaveilin Leyan kanssa rally-tokokokeeseen menosta ensi kuussa ja Yodaakin suunnittelin avoimeen luokkaan, mutta mahtaa nyt tulla pikkaisen aikatauluongelmia. Pitää katsella jotain vähän myöhempään ajankohtaan.

Syksyn suunnitelmista: neljä koiraa on ilmotettu näyttelyyn ensi kuulle, Pimulle on mh-luonnekuvauspaikka varattuna ja mahdollisesti/toivottavasti myös Tito pääsee luonnekuvaukseen ensi kuussa, olen varsin toiveikas asian suhteen. Lokakuulle olisi myös yksi näyttely suunnitteilla useammalle koiralle. Sitten voitaisiinkin pitää hyvin ansaittua näyttelytaukoa tammikuun Kajaanin näyttelyyn saakka, jonne olisin kahta koiraa viemässä :) Muut kuin näyttelymenot ovatkin sitten asia erikseen, jos sopivaa osuu kohdalle, niin näistä ei taukoja pidetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti