maanantai 25. elokuuta 2014

Möllitokokokeessa Pimun kanssa

Kuten edellisessä postauksessa "lupailin", osallistuin Pimun kanssa perjantaina OKK:n järjestämään epäviralliseen tokokokeeseen, sen mölliluokkaan. Ilmoittauduin kokeeseen kuulemma ihkaensimmäisenä, kun tieto kokeesta tuli, vaan eipä tullut paljon treenattua. Maanantaina sen verran, että kokeilin osaako Pimu OKK:n mölliluokan liikkeet. Kyllä osasi.

Tässä vähän selitystä liikkeistä ja pisteistä. Tuomari oli Mirja Hyttinen.

Luoksepäästävyys: Hyvin Pimu istui sivulla ja antoi tuomarin silittää itseään. Tulos 10.

Paikkamakuu (1 min, ohjaaja 2 metrin päässä tai jotain siihen suuntaan): Yhdellä käskyllä meni maahan, noin 1/3 ajasta heilutteli minulle häntäänsä, pysyi hyvin maassa, joskin lonkka-asennossa ja nousi ensimmäisellä käskyllä perusasentoon. Tulos 10.

Yksilöliikkeet me suoritimme yhdeksästä mölliluokan koirakosta ensimmäisenä. Sopi minulle ihan hyvin, tosin erään kanssakilpailijan sekoilu suoritusvuoroissa vähän häiritsi keskittymistä. Mutta Pimu on ihan super: vaikka se kentän ulkopuolella riehuu ja riekkuu, kentällä se on "töissä" ja tekee hommia täysillä. Oli laji mikä tahansa. Kisakokemustahan meillä on rally-tokosta (ihan virallisista), agilitystä (epävirallisista) ja nyt korkattiin tokokin (epävirallisissa).

Seuraaminen kytkettynä: Hyvää seuraamista, seuraamiskaaviossa kaksi 90 asteen kulmaa, yksi täyskäännös ja kaksi pysähtymistä. Perusasennot jäivät pysähdyksissä venymään ja toisessa 90 asteen käännöksessä (vasempaan) vähän törmäsimme toisiimme. Kontakti pysyi ihan mukavasti. Tuomari tykkäsi perusseuraamisestamme, joskin huomautti noista virheistä. Tulos 8 1/2.

Liikkeestä maahanmeno: Tämä kurja peikko minun korvieni välissä :( Pimu tarvitsi kaksi käskyä mennäkseen maahan, muuten erinomainen liike (hyvää seuraaminen, samoin perusasentoon nousu). Miksi ihmeessä en saa itseäni uskomaan, että myös minun koirani osaavat mennä maahan liikkeestä? Tulos 8.

Luoksetulo: Pimu jäi hyvin istumaan, tuli luokse todella hyvällä vauhdilla, mutta empi perusasentoa. Tulos 9. Tähän vain perusasennon vahvistamista lisäksi, niin todella hyvä tulee.

Kokonaisvaikutelma: tuomari sanoi, että tekemisemme oli iloista, teimme juttuja yhdessä ja näki, että meillä oli hauskaa yhdessä (nämä kaikki ovat myös tasan minun tavoitteitani). Tulos 10.

Kerronnaisten kanssa rivi näyttää tältä:

- luoksepäästävyys 10 x 1 = 10
- paikkamakuu 10 x 3 = 30
- seuraaminen kytkettynä 8 1/2 x 2 = 17
- liikkeestä maahan 8 x 2 = 16
- luoksetulo 9 x 3 = 27
- kokonaisvaikutelma 10 x 1 = 10
YHTEENSÄ 110 p / 120 p. Sijoitus (jälleen) 4. Mikä ei harmita yhtään, sillä tärkeintä minulle oli Pimun suorituksen suuri into ja ilo, toki onnistuminen kokeessa oli myös hauskaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti