perjantai 14. kesäkuuta 2019

Palkintopallilla x 2

Tällainen muutaman kaverinsa kanssa oli minua ja Oosaa vastassa, kun eilen saavuimme Rovaniemen agilitykisojen pitopaikalle. Vähän siinä alkoi minulla hikikarpalot otsalla kihelmöidä. Näin sieluni silmissä, että Oosa kesken kisaradan päättääkin ottaa kilpajuoksut porojen kanssa. Oosa kun ei paremmasta tiedä kuin pieni kilpajuoksu. Tai no, ehkä agility melkein voittaa kuitenkin.

Rovaniemen kisat olivat mukavat, pienet mittelöt. Eilen vuorossa olivat vain ykkösluokat ja kisaajia oli kaikki luokat yhteenlaskettuna 19 / kilpailu. Tuomarina itselleni aivan uusi tuttavuus Jessi Landen, mukava kaikin puolin.

Ensin juostiin agilityrata, josta Oosalle harmittava kielto putkelle, jonne oletin sen menevän enkä hirveästi ohjannut. Pujottelu sillä oli tässä kisassa kuulemma maksien parhaimmistoa. Ihanneaika alitettiin 8,54 sekunnilla (etenemä 4,29 m/s) ja tässä kisassa olimne kolmansia.

Toinen rata oli myös agirata. Siellä Oosa pudotti yhden riman ja kielsi kepeille (45 asteen kulma). Tällä radalla se oli tehnyt A:n harjalla myös jotain yleisöä kauhistuttanutta trapetsitaiteilua, mitä, siitä minulla ei ole tarkemmin tietoa. Tuloksena kymppi, ihanneajan alitus 6.5 sekunnilla (etenemä 4,07) ja toinen sija.

Hypärillä Oosa kielsi neljännen esteen (vaikka mielestäni ohjasin sen sille ihan kunnolla) ja kun korjasin sitä, se hyppäsi seuraavan esteen eli tästä hylkäys. Muutenkaan rata ei sitten putkeen mennyt, ei minulla ole jakoa suoraviivaisella hypärillä tuon reikäpään kanssa.

Nyt edessä on huima 1,5 viikon kisatauko, jonka aikana Oosan juoksukin saadaan lusittua loppuun. Ja sitten vaan uutta matoa koukkuun nollajahdissa.