sunnuntai 10. syyskuuta 2017

2 x vara-sert ja 1 x oikea = 3 x PN2

Muuramen todella sateinen näyttelypäivä on takana. Kolmen nartun voimin lähdimme näytille ja jokaiselle tuli jotain kotiintuotavaa. Ei huono! Ja kilpailuakin oli tänään ihan kivasti. Tuomarina oli Zeljka Fon Zidar. Oikein mukava rouva, hyvin tarkka hampaista.

Uikin kanssa junnuluokassa esiintyi kaksi muutakin narttua ja kun Uikki jäi luokassaan kakkoseksi niin kyllähän sen jo siinä vaiheessa tiesi, että sertiä ei tänään tulee. Mutta ilo oli suuri, kun Uikki ensiksi sai sa:n ja sutten vielä kolmen koiran paras narttu -kehässä (kaikkiaan Uikin rodun narttuja esillä oli 7) Uikin sijoitus oli toinen. Uikille siis varasert.

Leyan rodussa oli liuta nimekkäitä narttuja junnukehässä, Leya oli yksin avoimessa luokassa, toinen luokan koirista oli pois. Leyalle eri, luokan voitto (tietysti) ja sa. Yllätykseni oli suuri kun paras narttu -kehässä oli rodun kuudesta nartusta vain kaksi, junioriluokan voittaja ja Leya. Junnunarttu oli pn1 ja vei sertin, Leya pn2 ja varasert, Leyan ensimmäinen. Vitsit, että Leyaa on nautinto esittää! Se niin tietää, mitä kehässä tehdään ja liikkuu todella kevyesti hihnassa.

Pelkkä ajatuskin Oosan viemisestä kehään sen sijaan saa hikikarpalot otsalle. Ja varsinkin tämänpäiväisissä olosuhteissa, kun sen kanssa ei edes voinut juuri harjoitella liikkumista, kun piti varjella turkkia sateelta. Oosan rodussa oli kolme narttua paikalla, kaikki eri luokissa. Uroksille tuomari oli ollut todella antelias ja jokainen mrv isovillakoirauros oli saanut sa:n. Sama jatkui nartuissa. Lopulta valioluokan narttu voitti nartut, Oosa nuorten luokasta oli toinen ja junioriluokan narttu kolmas. Oosalle näin toinen sertinsä! Vain yksi enää!

2 kommenttia: