keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Messari 2019

Edellisestä messarin näyttelykäynnistäni koiran kanssa on niin kauan aikaa, etten edes kehtaa mainita. Tänä vuonna viimein toteutimme reissun tuonne. Alunperin ajatus oli viedä Uikki aikuispuolelle ja pentuja pentunäyttelyyn. Koska Uikin nyörit rapistuivat ja tippuivat pois, jouduimme Fausken näyttelyn jälkeen tekemään päätöksen kaikkien nyörien poisleikkaamisesta, että ehtisimme kasvattaa Uikille uuden näyttelyturkin ensi kesäksi. Sen sijaan ilmoitin messarin pentunäyttelyihin sekä Ipen että Pingun, lisäksi Huisin ja Fredin omistajat innostuivat lähtemään leikkiin mukaan, joten saimme historiallisesti kokoon myös Tyystilyksen kennelin ensimmäisen kasvattajaluokan! Me lähdimme matkaan torstai-iltana ja itsenäisyyspäivän vietimme erinomaisessa seurassa Helsingissä, miten muutenkaan kuin pesemällä ja trimmaamalla koiria. Niin Ipe, Pinkku kuin Fredikin saivat kokovartalopuunaukset, Huisi tuli messariin Seinäjoelta valmiiksi puunattuna. Lauantaina uroksista sekä Ipe että Huisi saivat kp:n, samoin Pinkku rodun ainoana narttuna. Ipe oli lopulta ROP ja Pinkku VSP. Lauantain tuomari oli Tarja Löfman. Kasvattajaryhmä palkittiin kehujen kera niinikään kunniapalkinnolla ja näin ollen meidän ryhmämme valittiin myös rotunsa parhaaksi kasvattajaryhmäksi. Sen sijaan ryhmäkilpailuissa ei tullut menestystä, ei Ipelle eikä kasvattajaryhmälle, mutta sen sijaan kaikki suurenmoiset ipanat saivat rutkasti kokemusta. Sunnuntain kilpailuun oli ilmoitettu myös viides rodun edustaja, mutta se ei ilmaantunut kehään. Se olisi ollut narttu, kilpailija Pinkulle siis. Tällä kertaa tuomari Kirsi Tevalin katsoi uroksista vain Huisin kunniapalkinnon arvoiseksi, mutta myös Pinkun. Lopulta Huisi oli ROP ja Pinkku VSP. Kuitenkin myös kasvattajaryhmämme palkittiin kunniapalkinnolla. Tälläkään kertaa ei osaksemme tullut ryhmäkilpailuista kuin paljon kokemusta. Vaikka ipanat kyllä hienosti jaksoivat loppuun saakka ja ison kehän entrékin oli varsin hieno.
Tämä oli Pingun viimeinen näyttely keskikokoisena villakoirana. Kun sillä tulee mittausikä täyteen, se vaihtaa rotua kääpiövillakoiraksi. Se on niin pikkuinen, 32,5 cm ja 4,4 kg :)
Me lähdimme kotia kohti maanantaina ja yhdentoista jälkeen illalla olimme taas kotona. Melko rankka reissu, mutta onneksi kaikki ihanat, rakkaat ihmiset tekivät siitä kaiken vaivan arvoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti