perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappu Kalajoella - Spending May the 1st in Kalajoki

Onko parempaa tapaa viettää vappu kuin ajamalla Kalajoelle rally-tokokisoihin? Vappuaattona suoraan töistäni ajoimme Maken kanssa Kalajoelle, mukana koirat Mortti, Leya ja Pimu, joista Leya vain ookkaamassa. Majoituimme Rantakallan "hotellihuoneeseen", joka oli suoraan 70-luvulta (vai mitä sanotte allaolevien kuvien perusteella?)

// On Wednesday we travelled to Kalajoki to take part in the first official rally-obedience competition in Northern Finland. I was going to compete with Mortti and Pimu, but we had also Leya with us. Here some pictures of our "modern" accommodation :)Koirien ulkoilutukseen majapaikka oli mitä sopivin. Meidän lisäksemme rakennuksessa yöpyi vain toinen seurue, joka viihtyi enimmäkseen sisällä, joten saatoimme lähteä lenkille suoraan majapaikan ovesta koirat vapaina. Koska ei todellakaan ole Kalajoen huippusesonki, koirat pystyivät lenkkeilemään lähes koko ajan vapaina, mikä on tietysti kovasti niille mieleen :) Tällaisena kuivana keväänä mäntykankaalla ei ole myöskään pahemmin punkkipelkoa, joten paikka todellakin sopi meille.

Vapun päivänä, siis eilen, suuntasimme sitten rally-tokon kisapaikalle. Pimullahan olisi ollut oikeus avoimeen luokkaan, mutta kaikkinensa pidän sitä kisakoirana sen verran kokemattomana, että päätin aloittaa sen kanssa alokasluokasta uudelleen. Mortin siirsin vanhoilla meriiteillä suoraan avoimeen luokkaan. Uusien kisakirjojen hankkiminen meni ihan mukavasti, mitä nyt Pimun mikrosirun löytyminen teetti vähän työtä = pattereiden vaihdon sirunlukijaan. Onneksi sitä itse on jo vuosien saatossa ollut niin monessa mukana, että osasin ehdottaa tuota pattereiden vaihtoa.

Tutustuin ratoihin ratapiirrosten avulla, eivätkä radat näyttäneet alkuunkaan pahalta. 

// I could choose if I wanted both Mortti and Pimu to start over from the Novice class. Pimu did it but I decided to take Mortti up to the Advanced Class because he is more experienced competitior than Pimu. Here are the courses which didn't look bad at all.
Alokasluokan rata // The Novice Class
Avoimen luokan rata // The Advanced Class
Testasin sekä Pimun että Mortin kanssa vaikeimpien kylttien suorituksen. Koirat olivat hyvin kuulolla ja innokkaita, joten ei kun omaa vuoroa odottamaan. Odottamista sitten kestikin. Olimme tulleet kisapaikalle ennen kisojen alkua ja Pimu oli lähtölistan mukaan 42. suorittava koira. No, mikäs siinä oli toisten suorituksia aurinkoisessa säässä seuratessa. Me olimme kolmannessa tutustumisryhmässä ja rataan tutustumisen jälkeen hain Pimun autosta ja aloin viritellä sitä. Tai no, Pimuahan harvoin tarvitsee viritellä, se on aina valmis toimintaan. Enemminkin sitä pitää saada kuulolle ja vähän hillittyä. Se oli oikein mukavassa vireessä. Make videoi kummankin radan, joten valitettavasti valokuvia ei ole tarjolla. Alla olevassa kuvassa keskustelen parin katsojan kanssa Pimun nyöriturkista juuri ennen suoritusvuoroamme.

// I trained the most difficult signs with both the dogs. The dogs were in a good mood so I started waiting. And there was lots of waiting: there were 48 participants in the novice class and Pimu was 42nd. So I sat in the sun and looked the others performing. In the picture below I am talking about Pimu's corded coat just before our turn to go on the course.
Rata meni Pimun kanssa ihan mukavasti, joitain epätarkkuuksia siellä minun mielestäni meillä oli. Niin ja Pimu karkasi pujottelussa tuulessa lentäneen lehden perään. Kun kaikki alokasluokan koirakot olivat ratansa tehneet ja järjestäjät olivat saaneet koirien paperit järjestykseen, selvisi, että meidän suorituksemme oli 92 pisteen arvoinen! Huimaa! Palkintosijoille ei sillä ollut mitään jakoa, koska nythän tilanne on se, että monet, jotka ovat kisanneet esim voittajaluokassa, ovat aloittaneet alusta alokasluokasta. Mutta palkintosijoja en ollutkaan hakemassa vaan hyväksyttyjä tuloksia. Kommentteihin tuomari oli kirjoituttanut seuraavaa: "Iloista menoa. Koira innokas. Kehuminen vaikutti koiraan positiivisesti."

// In my opinion we made a decent course. We had some minor issues and Pimu also ran after a flying leaf once. When the class was finished and results were clear we got to know that we had got 92 points (out of 100). Amazing! I was so happy about getting a qualifying result! And with so high points!

Avoimen luokan rataantutustuminen alkoi kohta. Houkutuksena paikalla oli jättisuuri pehmojänis. Hauska! Me lähdimme radalle Mortin kanssa ensimmäisenä. Mortti oli innokas oma itsensä ja äänteli melkein koko ajan. Yhden todellisen virheen muistin radalla tehneeni. Palkintojenjaossa selvisi, että olimme tehneet kaksi suurta (10 pisteen) virhettä ja muita pienempiä. No, pisteet riittivät (juuri ja juuri) hyväksyttyyn tulokseen, että eipä siltikään valittamista. Vähän jäi harmittamaan, että en tajunnut uusia noita ongelmakohtia, mutta saimme sentään hyväksytyn tuloksen - ensimmäisen avoimesta luokasta!

// In the advanced class there was a huge soft toy rabbit as a temptation. Funny! Me and Mortti were the first to start in this class. Mortti was eager as usually. After the course I remembered having done (at least) one mistake. But actually we had made two major mistakes and some smaller. But finally we got enough points for a qualifying result so I just have to be happy. We got our first result out of the advanced class!
Kytkemässä Morttia radan jälkeen. Taustalla houkutuksen pupujussi.
Pimu oli tänään reissusta niin väsynyt, että hyvä kun se jaksoi lähteä aamulenkille. Lenkillä se vain hipsutteli minun vieressäni! Ei todellakaan Pimun tapaista!

// Pimu was so tired after the journey that she scarcely could go for a morning walk today. She just walked quietly beside me and now she is sleeping. That's not typical her!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti