sunnuntai 10. toukokuuta 2015

KemKon agilitykisat - Agility competitions

Eilen ajeltiin Maken ja Pimun kanssa sadesäässä Kemiin, jossa oli KemKon agikisat ja niissä tuomarina Janne Karstunen. Vähän jännitti, että mitä Pimu sanoo ihan vieraasta paikasta sekä säästä, se kun ei oikein märästä kelistä tykkää. Onneksi agilitykentällä ei sitten ollut lammikoita tms.

Juoksimme kaksi rataa. Ratapohja oli ihmiselle raskas juosta, mutta Pimu meni eka radan vauhdilla, tuntui, että paikoitellen jäin kuin nalli kalliolle. Mutta jippii, Pimu myös irtosi esim putkiin hyvin! Eka radalta 15 vp, mutta kaikesta huolimatta ihanneaika alittui n 5 sekuntia, jee! Osasin jo etukäteen aavistaa 2 x 5 vp eli pujottelusta (tämän kanssa on vielä paljon töitä), samoin puomin alastulolta. Puomilla jäin Pimusta jälkeen ja kun aloin jarruttaa sitä äänellä, se hyppäsikin törkeästi pois. Yksi vitonen tuli kiellosta. Sijoitus, jolla ei sinällään ole mitään merkitystä, oli 6., kaikkiaan koirakoita oli noin 18. Enpä olekaan aiemmin laittanut näkyville videoita omista agiradoistani, joten nauttikaas tästä :)

// Yesterday me and Pimu ran two agilitycourses in competitions in Kemi. It was raining and the surface was quite heavy to run. So, not especially our weather; Pimu doesn't like rain and I am not too good at running. But on the first course we got a result, 15 faults and our time was 5 secs under the course standard time. Great! We were 6th out of 18 participants, so all in all I am satisfied. This is the first agility video of myself which I'll publish, so enjoy :)


Jo toisen radan rataantutustumisessa tuntui jaloissa että raskasta oli ollut juosta. Kun olimme menossa radalle, Pimu(kin) vaikutti jotenkin haluttomalta. Se nousi minua vasten seisomaan, mitä se tekee esim kun ulkona on niin märkää, ettei se halua lähteä pissalle. Kolme estettä olimme samalla kartalla, sitten Pimu lähti vauhdilla pitämään hauskaa omaan suuntaansa. Se säntäili ihan mihin sattuu ja teki niitä esteitä mitä halusi: piti siis hauskaa koko rahan edestä. Mikä tietysti on tärkeää, siis että koiralla on aksaradalla hauskaa :). Neljännellä yrityksellä sain sen hypyltä kepeille ilman ongelmia ja päätimme radan siihen.

Ei ollut ihan meidän päivä, mutta kivaa oli saada tulos ja että aika riitti ihanneaikaan. Ensi viikonloppuna jatketaan :)

Kiitos Sarille Pimun kuskaamisesta kotiin, niin me pääsimme ostoksille Haaparantaan.

// When walking the second course I felt in my thighs that it had been heavy to run and when we were preparing to get to the course, Pimu was strange: she did not want to go there, she stood against me on two legs like she does when it is too wet for her to go out. During three obstacles we had the same map, then Pimu took off and did the obstacles she wanted. But she had fun and that is the most important!

So it wasn't our day but I am glad that we got a result and went under the standard course time. Next weekend we'll compete in agility again :)

P.S. Titolla ja Pimulla on uudet tiimitakit (myös Hessulle tulee samanlainen, kunhan ehdin ommella); ulkoilupukukangasta, jossa puuvillavuori. Pimun takki oli eilen Kemissä koekäytössä ja toimi; piti Pimun kuivana.

// Tito and Pimu have new team coats (also Hessu will get one when I have time to sew). Pimu tested hers yesterday in the rainy Kemi and the coat kept her dry.

Tito uudessa takissaan kun sillä oli vielä karvaa // Tito in his new coat when he still had fur.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti