sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Potilas - a patient


Yoda sterilisoitiin perjantaina perinteisellä avomenetelmällä OuluVetissä. Yoda on toipunut todella hyvin, se oli jaloillaan jo eilen lauantaina. Osansa nopeassa toipumisessa on varmasti sillä, että Reetta on meillä juuri nyt käymässä. Perjantaina, kun Yoda kipulääkityksestä huolimatta oli selkeästi kipeä, parhaan avun ja helpotuksen toi Reetan syli.

// Yoda was spayed on Friday. She has recovered very well and already yesterday she was quite back on her feet. An important part in her recovery plays certainly the fact that Reetta is here with her. On Friday evening when Yoda despite the pain killers was in pain the best place to be was absolutely Reetta's lap.


Nyt päätös, että toivuttuaan leikkauksesta täysin ja läpäistyään jälkitarkastuksen, Yoda muuttaa Reetan ja Kyltsi-kissan luokse Porvooseen, tuntuu täysin oikealta ja ainoalta mahdolliselta. Niin tiivis Reetan ja Yodan suhde on. Tuntuu toki kovastikin haikealta; Yodasta toivottiin Tyystilyksen kenneliin kantakoiraa. Sen ainoaksi jääneestä pentueesta meillä on omistuksessamme kastroitu Tito ja sterilisaatioleikkausta odottava Leya, pentueen kolmas koira Mimmi menehtyi tapaturmaisesti muutama viikko sitten. Eli Yodan linja on tässä.

So, the decision that when recovered completely, Yoda will move to Porvoo to Reetta and the cat called Kyltsi is totally the right one and the only possible. Reetta and Yoda has such a tight bond. But I can't help feeling melancholic; we wished Yoda to become a foundation bitch to our kennel. From her only litter we own a neutered Tito and Leya, who is waiting for to get spayed, the third dog from this litter, Mimmi, died accidentally few weeks ago. So, that's about Yoda's line.


Yoda on hieno koira, se on pieni mutta pippurinen, aina positiivinen ja aina valmiina kaikkeen tekemiseen. Harrastuskoirana se on aivan loistava. Mutta ongelmaton se ei ole: se on ehdoton kuningatar, joka määrää - tai haluaa määrätä - mitä muut koirat (ja välillä ihmisetkin) saavat tehdä. Jopa Hessua, joka kuitenkin on lauman ehdoton johtaja korkeasta iästään huolimatta, Yoda haluaa määrätä ja Pimun kanssa sillä on täysin sukset ristissä. Siksikin päätös, että Yoda muuttaa Reetan luokse ainoaksi koiraksi on varmasti oikea. Nyt keskitymme pikkukoiran kuntoon saamiseen, sitten pakkaamme sen tavarat ja viemme sen sinne minne se sydämestään kuuluu. Sitten me alamme opetella yhtä pientä, mutta suurta koirapersoonaa pienemmän koiralauman kanssa elämistä.

Yoda is a great dog, she is little but full of power and eagerness, always positive and always ready to do anything. She is absolutely a gorgeous dog to train anything with. But she has her problems: she is an absolut queen (the Queen) who tells - or wants to tell - what other dogs (and sometimes even people) are allowed to do. She gives orders even to Hessu, who despite his high age still is a pack leader, and she does not get along with Pimu at all. So, the decision that she moves to Reetta and lives there as an only dog for sure is the right one. Now we concentrate in getting her well again, then we pack her things and take her to Reetta, where her heart belongs. Then we start learning to live with a dog pack which has one small but a big person less.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti