sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Päivityksiä

Pikkasen nyt laahaa blogi perässä. Ei ole hirveästi ollut inspiraatiota kirjoitella, vaikka toki koiria on puunattu monen monta kertaa kuluneen kuukauden aikana ja kaikkea muutakin on hommailtu. Mutta kun on huonoja uutisia, joihin sopeutumisessa itselläkin on vielä matkaa, niin ei nyt ole oikein jaksanut.

Vähän edellisen postauksen jälkeen saimme tiedon, että Yodan kasvaimet ovat luultavasti levinneet maksaan. Tai ovat ne, minä vaan ajattelen, että niin kauan on toivoa, kun... Samasta syystä Yoda on edelleen liehuletissä. Yoda on ihan hyväkuntoinen, ainoina oireina on, että se juo ja pissaa paljon. Treenaan sen kanssa viikottain rally-tokoa, lisäksi se on käynyt ajamassa jäljen tälle keväälle ja agilitaamaankin ollaan menossa. Ihan vain siitä ilosta, että se on vielä täällä.

Yoda jäljellä

Vähän kertyi lunta jalkoihin :)

Riehumisrepimistä rallailemassa
Edellisen postaamisen jälkeisenä viikonloppuna otimme Vinskin kyytiin, ajelimme sen, Yodan, Leyan ja Oosan kanssa Tohmajärvelle näyttelyihin ja viettämään vappua. Näyttelystä ei kenellekään (muut paitsi Yoda osallistuivat) mainittavaa menestystä. Muille eri:t (ei sa:ta), paitsi Leyalle eh. Tuomari oli Beata Petkevica Latviasta. Oikein mukava ja koiraystävällinen tuomari.






Myös Reetta ajeli Tohmajärvelle, kuten ylläolevista kuvista näkyy (ja vei koirista kehään muut paitsi Oosan) ja vietimmekin yhdessä kylmää vappuaattoa tohmajärvisiä säikytellen heidän kirkkonsa vieressä Terossa leiriytyen. Kirkon takuspellolla koirien oli aivan mahtava irrotella ja kirkkokin jäi pystyyn meidän poistuttuamme paikalta.

Reissujengi samassa kuvassa




Vapun jälkeen olemme treenanneet maastolajeja (hakua ja jälkeä siis), Oosa on käynyt viikottain treenaamassa agilityä Activella kuten koko talven, lisäksi se on käynyt yhden kerran rally-tokoilemassa OKK:lla lyhytkurssilla. Meni yllättävän hyvin, se jaksoi koko radan palkatta. Olin varannut sille koepaikankin rallyyn, mutta tulin lopulta katumapäälle ja luovuin paikasta. Vinski sen sijaan on saanut kaksi hyväksyttyä tulosta rallyn alokasluokasta. Kolmatta se on muutaman kerran yrittänyt, mutta taitaa nyt omistajalleen olla tullut pahanlainen tulosjännitys päälle, niin ei ole onnistunut. No, Vinski on vielä todella nuori ja ehtii vaikka mitä.

Koirien puunauslista taitaa nyt näyttää tältä:
- Mortti 3/17 (3. kerta tänään)
- Yoda 6/17
- Leya 7/17 (Leya piti kyllä tänä viikonloppuna pestä, mutta lykkäsin sitä viikolla eteenpäin, toivottavasti ei kaduta)
- Tito 2/17 (voiko olla?)
- Pimu 2/17 (voiko oikeasti olla näin vähän, ettei olisi 3/17?)
- Oosa 12/17
- Uikki 12/17 tai oikeasti 13/17, koska Ronjakin on sen kerran kotonaan pessyt.

Pimukin on aiheuttanut huolta. Perjantai-iltana se alkoi aivan yllättäen osoittaa olevansa kipeä. läähätteli, vaikkei olisi pitänyt ja yritti kiivetä syliin. Eilen käytimme sitä päivystyksessä. Kohtutulehdusta ei ollut, mutta lämpö oli hyväksyttävän rajoilla ja crp selvästi koholla. Sen kummempaa tietoa ei ole missä tulehdus on, mutta antibioottikuurin ja kipulääkityksen kanssa tulimme kotiin. Nyt Pimu vaikuttaakin paremmalta. Mutta se aloitti sitten vissiin vielä juoksun tähän tohinaan, vain 3 kk edellisestä. Onhan sillä ennenkin ollut 3 kk välejä, mutta ei kahta kertaa peräkkäin, kuten nyt tulee. Pimu on nyt rankan tarkkailun alla ja herkästi lähdemme sen kanssa uudellen lääkäriin.

Iloisempia uutisia on sitten se, että Ronja on työstänyt kennelin kotisivuille uutta ulkoasua! Ihan lähipäivinä on tarkoitus taistella sivut nettiin saakka, joten Stay tuned!

1 kommentti:

  1. Jep, Tito on pesty tammi-helmikuun paikkeilla ja huhtikuussa lähti karvat 🙈 on se helppoa ei-näyttelyturkkisen kanssa! 😁

    VastaaPoista