maanantai 12. kesäkuuta 2017

Leyalle sert - Jiihaa!

Perjantaina starttasimme Teron neljällä koiralla pakattuna ja suuntasimme kohti Pieksämäen ryhmänäyttelyä. Näyttely oli hyvin järjestetty, mukavalla, tilavalla paikalla ja sääkin suosi, mutta olihan tuo matka melkoisen pitkä ja rasittava, eli tuskin tulee toiste tuonne kurvailtua (never say never). Tuomarina kaikilla koirillamme oli Vesa Lehtonen, uusi tuttavuus minulle. Oikein miellyttävä, kivasti käsitteli koiria.

Ensimmäisenä meidän koirista kehään meni Uikki. Melkein myöhästyimme sen kanssa kehästä, kun uroksia ei ollut yhtään paikalla (tuomarin muutos), vaan kaikki rodun edustajat olivat junnunarttuja. Uikki sai näköisellään arvostelulla EH:n ja oli kolmen koiran joukossa toinen. "Seistessä hyvät mittasuhteet. Hyvä pään profiili, mutta alaleuka saisi olla voimakkaampi. Hyvä kaula ja ylälinja. Hieman pitkä lanne. Niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu hieman nykivällä askeleella ja eturaajat nousevat liikaa. Vielä hieman pehmeä karvanlaatu. Tässä kehitysvaiheessa painuu ja venyy vielä liikkeessä." JUN EH, JUK 2
Leya oli rotunsa ainoa narttuedustaja. Hitsit, sitä on helppo viedä kehässä <3 Vaikka ei olla sen kanssa pahemmin näyttelyjuttuja treenattukaan, se muistaa ne sieltä junnuluokka-ajoiltaan vielä. Myös Leyalle EH. "Hieman pitkärunkoinen kokonaisuus. Hyvät pään mittasuhteet, mutta kuono saisi olla voimakkaampi. Posket hieman esiintyöntyvät. Hieman kevyt runko ja luusto. Niukasti kulm edestä ja takaa. Liikkuu ryhdikkäästi, mutta askel saisi olla kevyempi. Kovin pehmeä karvanlaatu." AVO EH, AVK 1


Osku Oswald oli rotunsa ainoa edustaja tässä näyttelyssä. Oskun kanssa kehään meno on aina veitsen terällä olemista: sillä on vain niin paljon virtaa, että handlerilla pukkaa hikeä jo pelkkä ajatuskin. Osku sai ERI:n, mutta sa:ta ei, koska tälle tuomarille sen häntä makaa liikkeessä liikaa selällä. Just joo. "Hieman pitkärunkoinen kokonaisuus. Hyvä pää, hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä runko ja luusto. Liikkuu hyvällä askeleella, mutta tässä kehitysvaiheessa painuu ja hieman venyy liikkeessä. Voimakkaasti selällä makaava häntä rikkoo hieman kokonaisuutta. Hyvä karvanlaatu." JUN ERI, JUK 1Pieksämäeltä jatkoimme matkaa Pietarsaaren ryhmänäyttelyyn. Olimme näyttelypaikalla jo kuuden maissa illalla ja saimme kuunnella aitiopaikalta Pietarsaaren Jaron ja AC Oulun välisen jalkapallo-ottelun fanihuutoja. Kävelyttelin koiria stadionin ympäri, eivätkä ne välittäneet metelistä lainkaan. Illalla kävimme myös lähikaupassa kävellen koirien kanssa. Myöhemmin Oosa ja Pimu viihdyttivät itseään tarkkailemalla mitä Teron ympäristössä tapahtuu.

Matkustetaan

Leya

Osku kyttäämässä ohikulkijoita

Pimu tähystää

Pietarsaareen oli eiliselle lupailtu vesisadetta ja se piti meitä jännityksessä, meillä kun ei edelleenkään ole näyttelytelttaa :) No, kunnon vesisade alkoi vasta kun olimme jo matkalla kohti pohjoista, eli hyvin oli sää meidän puolellamme koko viikonlopun.

Pietarsaaren näyttely alkoi villakoirien osalta varsin mielenkiintoisesti. Tuomari Jan Törnblom hylkäsi kuudesta isovillakoirasta puolet. Oosa oli isovillakoirista viimeisenä kehässä (ainoa narttu), joten pikkuisen jännitti viedä se kehään. No, lopulta Oosa oli isovillakoirista paras, se oli ainoa, joka sai ERI:n. Sekään ei sa:ta saanut, tällä kertaa syynä oli liian pitkä lanne. "Fem. tik. Välskuret huvud med fina detaljer. Välplaserad öron och ögon. Bra bett. Bra päls för åldern. Harmoniska rörelser bak. Lång i länden. Välburen svans. Bra ben o tassar. Kunde vara något hårdare i sin päls. Välvisad."

Uikille en hirveästi sitten mitään odottanut, sillä kun on mielestäni huomattavasti pidempi lanne kuin Oosalla. Uikilla oli ainakin yksi kilpakumppani luokassaan. Tämä narttu taisikin lopulta olla ROP. Yllätyksekseni Uikkikin sai ERI:n, muttei sa:ta sekään. "Fem. tik. Mörka bra ögon. Välpigmenterad. Bra bett. Tillräckligt hals. Bra men lite framskjuten skulderparti. Bra ben o tassar. Rör sig ok från sidan. lite slarvigt från sidan. Bra kropp. Bra temperament. Välvisad."

Vielä oli Leyan kehä jäljellä ja turnausväsymys alkoi painaa jo minua. Leyalla oli avoimessa luokassa kilpakumppani, joka sekin sai eri:n muttei sa:ta, mutta Leya toi potin kotiin! Jippiaijei, vihdoinkin tuomari, joka oli meidän kanssamme samaa mieltä Leyan kauneudesta! Eli Leyalle ensimmäinen sertinsä! Leya oli samalla myös PN1 ja VSP. "Fem. tik. Fina prop. Fint nosparti. Bra bett. Fina ögon. Bra hals. Harmoniska vinklar fram o bak. Bra kropp. Bra överlinje. Välburen svans. Bra ben o tassar. Bra päls o färg, Trevlig temperament. Välvisad." AVO ERI, AVK1, SA, PN1, SERT, VSP Jippiiiii!

Välvisad :)


Matkalla Leya jäi Ylivieskaan lomailemaan, sille ei siis juuri nyt ole lisää näyttelyitä suunniteltuna, mutta näyttelykalenteria toki ahkerasti lueskellaan. Oosa ja Uikki ovat näytillä lauantaina ihan kotikulmilla Virpiniemessä. Sitten niitäkään ei vähään aikaan Suomen kamaralla näytelmissä nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti