tiistai 16. huhtikuuta 2019

Yoda 11 vuotta. Ja pennut 4 viikkoa.

Yoda, koiralaumamme ehdoton kuningatar, viettää tänään 11-vuotis syntymäpäiväänsä. Onnittelut, the Queen! Yodahan on ”lomalla” Reetan ja Robinin huomassa Porvoossa, ollut kohta vuoden. Pääsiäisen aikana se tulee käymään täällä, kun Reetta tulee ihastelemaan Uikin pentuja. Yodahan on saanut vaivoikseen terveyshuolia enemmän kuin yhden koiran tarpeeksi:
- se on kutissut niin, että on rapannut itseltään turkin lyhyeksi; tämä päättyi kuin seinään kun se sterilisoitiin
- siltä on poistettu patteja (tukkeutuneita, puhjenneita talirauhasia)
- se on sterilisoitu ja sillä on virtsankarkailua, johon on lääkitys
- siltä on poistettu kumpikin nisärivi nisäkasvainten vuoksi
- sillä on ollut selittämättömiä mahavaivoja
- sillä on ollut selittämättömiä kipukohtauksia
- siltä on poistettu useita erittäin huonokuntoisia hampaita
- sillä on todettu sappirakon mucocele, johon on lääkitys
- sillä on diagnosoitu Cushingin tauti, johon sillä on lääkitys

Mutta kaikesta huolimatta se porskuttaa menemään iloisena ja elämäänsä tyytyväisenä. Toivottavasti saamme pitää Kuningattaren luonamme vielä pitkään <3

Pennelit täyttävät tänään neljä viikkoa. Ne ovat aloitelleet jauhelihan syöntiä ja viettävät päivisin aikaa meidän seuranamme olohuoneessa, juosten ja pissaten ympäriinsä. Oosasta on sukeutunut niille varsin mainio leikkitäti, joka huolehtii pennuista, kun niiden oma Hulda Huoleton emä ei sitä aina tee. Olemme tavanneet potentiaalisia pennunostajia, aloittaneet pentujen rekisteröinnin ja varanneet pentutarkastuksen eläinlääkäristä. Tänään pennut saavat vielä iltajauhelihan kanssa toisen matokuurinsa. Naamat konetin pennuilta viime torstaina. Kohta voisi olla kokopesun ja varpaiden ym konetuksen aika.

2 kommenttia: