sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Onnellinen pikku koira - tai kaksi // A happy little dog - or two

Yodalla oli eilen onnen päivä: se pääsi kirmaamaan agilityradalle Reetan kanssa! Voi sitä riemua! Melkein vuosi sitten pari lopetti säännölliset treenit ja epäsäännölliset treenitkin ovat olleet varsin harvinaista herkkua. Mutta kyllä Yoda edelleen osaa.

// Yesterday Yoda had a lucky day: she was allowed to train agility with Reetta! She was so happy! They have not trained regularly for almost a year, and neither irregularly. But Yoda still knows how to do agility.

Reetta kokeili myös Leyan kanssa aksaamista. Leyahan periaatteessa osaa perusesteet agilitystä, mutta Make, minä tai Ronja emme ole saaneet sitä millään tavalla syttymään lajiin. Tyypillistä Leyalle on, että se kulkee 45 asteen kulmassa vasemman jalkani takana - ja luonnollisesti kiertää sitten useita esteitä. Reetan kanssa meno oli eilen aivan toista. Ei Leya mikään tykki ollut, mutta se hyppäsi ja meni putkeen paaaaljon paremmin Reetan kuin kenenkään muun kanssa. Yhden kerran Leya oli kieltämässä putken suulle, mutta korjasikin aivan itse ja meni putkeen! Se oli hienoa! Leya on kaikkinensa epävarma koira (pumpulissa kasvanut) ja epävarman tai liikaa keskittymistä omaan liikkumiseensa tarvitsevan ohjaajan kanssa hommasta ei vain Leyan kanssa oikein tule mitään. Sen sijaanhan Leya tykkää esim rally-tokosta, jossa se saa koko ajan suorittaa tehtäviä vieressäni ja voin sitä siinä hyvin kehua ja kannustaa.

// Reetta trained also Leya. Leya knows basically the basics in agility but me, Make or Ronja have not been able to get her interested in the event. It is typical for her that she walks in 45 degree's angle behind my left foot - and naturally passes several obstacles. But with Reetta she was different. She was not the fastest in the world but she jumped and did the tunnel much better than with anyone else. Once she was passing a tunnel but she finally corrected the situation by herself and did the tunnel in a proper way. That was great! Leya is an insecure dog; she has always lived with us and her mom and with an insecure handler or a handler who has to concentrate in one's own movements a lot it just doesn't work. Instead Leya likes rally in which she is allowed to do things just beside me and I can praise and encourage her all the time.

Sen verran hyvä ilta meillä eilen oli agilityn parissa, että toivon, että Reetta lähtee toistekin kanssani reenailemaan. Niin ja oli meillä Morttikin mukana ja Mortti piti koko rahan edestä hauskaa :)

// We had such a good evening with agility yesterday that I wish Reetta trains also some other time with me. And well, we had also Mortti with us and Mortti had really fun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti