sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Agilityä treenaamassa - Training agility

Eilen oli taas agilityvuoro. Koska Pimulla on juoksu, päätin ottaa Mortin lisäksi Titon mukaan treeneihin. Ja vähän ex tempore otin sitten vielä Leyankin. Ennen treenejä kolmikko pääsi kirmaamaan vapaana Haukkiksen ympäristössä ja se oli niistä valtavan hauskaa.

Ja hyvät treenit meillä olikin!

// Yesterday I went again to train agility. Because Pimu is in heat, I took Tito with to train beside Mortti. And finally I also decided to train Leya, too. Before we started training, I let the dogs have fun and run free in the field near the training hall.

Morttihan nyt osaa ja haluaa vaikka ja mitä, mitäpä kolmosluokassa kisannut koira ei osaisi :) Ja kun mennään maksikorkeuksiin tottuneen koiran kanssa 40 cm rimoja, niin vauhtiakin riittää enemmän kuin kotitarpeiksi. Harmittavasti myös ääntä, joten tein sitten sellaisen ratkaisun, että annoin Mortin huolehtia äänen pidosta radalla ja ohjasin sitä aivan hiljaa. Tulos oli ihan yhtä hyvä :) Meillä oli hauskaa ja sehän on veteraani-ikäisen koiran kanssa se pääasia.

// When Mortti was younger he competed in the highest class in agility so he is good at this. He was a large-class dog but now he usually jumps 40 cm so he is more than enough fast. He is also noisy on the course so I decided not to talk at all when leading him there. This worked also well :) And we had fun which is the main thing.

Titon kanssa minä en ollut koskaan aikaisemmin treenannut agilityä yhtään. Vähän oli alussa vaikeuksia saada se istumaan lähdössä siihen suuntaan mihin minä halusin (Ronja: treenaapa tokon perusasentoa!), mutta otin sen sitten jalkojen väliin, että saatiin oikea rintamasuunta ja tämä vaikuttikin olevan Titolle tuttua. Ensimmäisellä pätkällä emme ihan löytäneet yhteistä säveltä: Tito menee tasan minne sille näyttää ja minähän näytän vähän minne sattuu. Mutta sen jälkeen sävel löytyi, samoin vauhti ja paikoin olin aivan helisemässä Titon nopeuden kanssa. Se hakee todella hyvin esteille ja on ihan mukavan nopea. Kokeilin Titolle myös pujottelua ohjureilla, se oli oikein keppi-imuinen ja teki koko 12 kepin sarjan ilman mitään ongelmia, kummaltakin puolelta ohjaten. Titon kontaktiesteet vaativat vielä johdonmukaista treeniä enkä niitä sen kanssa kokeillutkaan. Hyppyluokkaan Tito alkaisi vähitellen olla melko lailla kisavalmis (kunhan pujottelu onnistuu ilman ohjureita).

// Never before had I trained Tito in agility. First I had some problems at the start to get him sitting in the right direction but then I found a satisfying method. It is easy to lead Tito on the course, he goes where one shows him. My problem is that I show a bit everywhere - and Tito goes just there. Our first piece of course didn't go that well but after that we found the way to do it. Tito is fast on the course and searches the obstacles well. We also tried weave poles with guide wires. Tito did the whole set and really wanted to go to the weave poles. His contacts are not so good and they need systematic training but when we get rid of the wires in weave poles he would be ready to compete in the jumping classes.

Leya yllätti minut. Se oli täysillä mukana koko reenissä! Ihan lopussa sen keskittyminen herpaantui, eikä se enää jaksanut tehdä mitä pyysin, joten laskin tavoitetta, että saimme vielä jotain aikaan. Leyahan rakastaa A-estettä ja puomia, joten niitä kokeiltiin ja A:ta tehtiin ihan radallakin. Leya myös teki 12 kepin pujottelua ohjureilla. Leyalle selkeästi sopii harjoite, jossa joutuu vähän miettimään (huomattiin jo kesällä)  ja kun sai pähkäiltyä miten päin pujotteluun piti mennä, Leya teki tosi hyviä pujottelusuorituksia. Mahtavaa!

// Leya really surprised me. She trained with huge eager all the time! Only at the end of the session she lost the focus. She loves the A-frame and dog walk and we had the A-frame even on the course. We also trained the weave poles with guide wires and when she had figured out how she was supposed to go in there she made it very well. It was great!

Viikon päästä olisi taas treenivuoro. Ketähän sitä sitten ottaisi mukaan :)
// Next Saturday we will train again. I'm thinking which dogs I will train then :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti