lauantai 14. kesäkuuta 2014

Rally-tokokoe Kemi 14.6. + 100. postaus! // Rally obedience

Tämä on tämän blogin 100. julkaistu postaus - ja jonain hetkenä viime päivien aikana on myös 10 000 katsomisen raja rikkoutunut. Kiitos kaikille, jotka blogissani vierailevat!

// This is my 100th text on this blog! And some day back my blog had reached 10 000 visits! Thanks to everyone for visiting here!

Pääaiheena tämän päivän postauksessa on tämän päiväinen rally-tokokoe Kemissä. Lähdimme Maken kanssa Kemiä kohti aamusta, mukanamme koirista Mortti, Yoda ja Pimu. Kokeen tuomari oli Iiris Harju, aivan uusi tuttavuus minulle.

Pimu alokasluokan koirana oli koiristamme ensimmäisenä radalla. Tällä kertaa ei tuntunut ollenkaan hyvältä radalla Pimun kanssa, jotenkin emme olleet samalla aaltopituudella. Lisäksi minä jännitin, olihan Pimulla tässä kokeessa mahdollisuus saada virallinen koulutustunnus RTK1. Pieniä virheitä tuli aivan järjettömän paljon. Ja myös yksi iso - minä en pysähtynyt riittävän selvästi koiran kiertämisen jälkeen! Siitä siis lähti 10 pistettä. En pystynyt pitämään jännitystä, vaan vähän Pimun radan jälkeen kävin kysymässä tulostamme toimistosta. Minulle ei pisteitä kerrottu, mutta sen verran kerrottiin, että olimme saaneet tuloksen. Tämä tieto riitti minulle, se tarkoitti, että Pimu sai ensimmäisen koulutustunnuksensa! Lopulta saimme pisteitä 78 eli ei mitenkään paljon, mutta riittävästi koularia varten.

// Today I took part in a rally obedience test with three dogs: Mortti, Yoda and Pimu. Pimu had the opportunity to get the lowest title and I was quite nervous on the course. We made several little mistakes and even one bigger (losing 10 points). But finally we got 78 points which was enough for the title, so Pimu has now the title RTK1!

Avoimen luokan radalle Mortti lähti aivan kaikista luokan koirista ensimmäisenä. Mortti oli paljon paremmin käsissä kuin OKK:n kokeessa pari viikkoa aiemmin. Se äänteli jonkin verran, mutta aika hillitysti. Innolla se teki radan alusta loppuun, tosin viimeisen kyltin kohdalla (pyörähdys) meni vähän arpomiseksi, mutta en sitten uusinut sitä kuitenkaan. Tietämättä tulosta, olin Mortin rataan tyytyväinen: se oli paljon parempaa yhdessä tekemistä kuin edellisessä kokeessa.

// Mortti was the first to start in class 2. Mortti and I worked much better together than two weeks earlier. Mortti worked with huge energy through the course and without knowing our points I was satisfied with the course because we did so much better.

Yodan vuoro oli sitten vähän myöhemmin. Yodakin vähän äänteli, mutta ei mitään suurta. Se teki hyvällä innolla hommia. Myöhemmin sitten selvisi, että se mitä sen tekemisestä oli edellisellä kerralla kehuttu, eli takapään käyttö vasemmissa käännöksissä, ei tällä kertaa ollutkaan niin hyvää. Eli siitä 2 x 10 pisteen vähennys. No, riitti Yodan pistemääräkin lopulta tulokseen, se sai 72 pistettä. Yodalla on nyt kaksi hyväksyttyä tulosta avoimesta luokasta.

// Yoda was in class 2, too. She worked pretty nicely and I thought we made a good course. Finally she did not do so good turnings to the left as I had thought and we lost 2 x 10 p because of that. But she got enough points for a qualifying result. Now she has two results for the title (still one to go).

Palkintojen jaossa epäilin jo, että Mortin paperit olivat menneet hukkaan tai jotain kummallista, kun meidän vuoroamme hakea kisakirjaa ei tuntunut tulevan. Lopulta selvisi, että Mortti oli tuloksella 83 pistettä kokeen 2.! Tosi mukavaa! Kiva parannus edellisestä kerrasta (hylätty). Mortillakin on siis nyt kaksi hyväksyttyä tulosta avoimesta luokasta!

// When we got the results, I thought there was a mistake: I felt that it took long time to get Mortti's papers. Finally we found out that he had got 83 points and was 2nd! That was great! And what an improvement. Now also Mortti has two results towards the title.

Pimun suorituksesta ehkä jossain vaiheessa saan kuvia, muuten tähän kirjoitukseen kuvitukseksi torstai-illalta iloisen vanhan koiran kuvia. Valitettavasti kuvien laatu on heikko (vaikea käskyttää koiraa ja kuvata samaan aikaan), mutta toivottavasti vanhuksen ilo lempitekemisensä parissa välittyy kuvissa.

// I hope I'll get some pictures of Pimu on the course later. In meanwhile I put here some pictures of a senior on Thursday doing what he has liked the best. Pictures are of bad quality but I hope they express his happiness.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti