sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Rally-tokokokeessa x 3

Tänään OKK järjesti historiansa ensimmäisen virallisen rally-tokokokeen. Minä osallistuin siihen kolmen koiran kanssa. Alunperin varasin paikan Leyallekin, mutta koska Leya on todella epävarma suorittaja (tai varma niin kauan kuin ohjaajalla on nakkia sormissa), jätin sen lopulta kokeeseen ilmoittamatta. Ehkä aloitamme kokeet Leyan kanssa, kunhan olen saanut Pimun pois alokasluokasta.

Pimu siis osallistui alokasluokkaan. Se oli 40 koiran joukossa ensimmäisessä rataantutustumisporukassa, josta johtuen päätin tehdä niin, että ajelin (tai ajelimme, Make lähti aamulla mukaan) Haukkikselle pelkän Pimun kanssa. Pimun startin jälkeen tulimme kotiin ja sitten ajelin takaisin kisapaikalle toisten koirien kanssa.

Kun lämppäsin Pimua, se tuntui järjettömältä. Ihan niinkuin minä olisin ollut satojen kilometrien päässä Pimusta. Millään emme löytäneet yhteistä säveltä. Vielä kun kävelin kentälle koesuoritukseen, Pimu ajatteli suorittaa matkalla olleen agilityn A-esteen, joka jäi selkämme taakse. Ei siis ollenkaan lupaavaa. Mutta radalla Pimu suoritti kyltit ihan mukavasti ja minäkin muistin tehdä kummankin spiraalin oikeaan suuntaan. Mitään pistemääräarviota en miettinyt, mutta ennen kuin starttasimme auton kotia kohti, kävin uteliaisuuttani toimistossa kurkkaamassa meidän papereitamme - ja joo, 96 pistettä Pimulle! Vau! Olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Emme jääneet odottamaan toista alokasluokan ryhmää ja sen jälkeistä palkintojenjakoa, vaan ajelimme kotiin.

Parin tunnin kuluttua ajelin takaisin Haukkikselle. Mukanani olivat Mortti ja Yoda. Kun pääsin perille ja Yodan uutta kisakirjaa alettiin vahvistaa, alkoi melkoinen sotku: Yodan vanhassa kisakirjassa olikin Leyan sirunumero! Vanha kisakirja oli kuitenkin ihan tuomarin vahvistama. No, lopulta kolmesta tuomarista koostunut kolleegio antoi Yodalle luvan jatkaa kisaamista avoimesta luokasta, lähinnä siitä syystä, että Leya ei ole koskaan startannut rally-tokossa (vanhanmallinen kisakirja sillä kyllä on). Viimein kotona kun katsoin, niin myös Leyalle hankitussa kisakirjassa on Leyan sirunumero. Hauskaa!

Ennen avoimen luokan alkua oli vielä alokasluokan palkintojen jako. Pimun komea pistesaldo ei ihan palkinnoille yltänyt, mutta suunnilleen siellä 7 parhaan joukossa (todellakin noin 40 osallistujasta!) se oli. Aika hienoa! Pimulla on siis nyt kaksi hyväksyttyä tulosta rally-tokon virallisesta alokasluokasta. Kolmatta jahdataan - ja sitä myöten koulutustunnusta.

Mortti oli minun koiristani avoimessa luokassa ensimmäinen. Mortilla lähti heti ensimmäisellä kyltillä (hyppy) mopo keulimaan: se aloitti haukkumisen (minun komentamisen) ja haukkui lähes koko radan läpi. Jouduin uusimaan sen kanssa kaksi kylttiä ja lisääkin uusimiskertoja olisimme tarvinneet, mm viimeinen kyltti vasen täyskäännös meni ihan häneksi. Mortti kun mielestään tiesi miten hommat hoidetaan ja kohelsi sen mukaisesti. Huoh! Toisaalta, niinkuin eräs ihminen sanoi, se, että tuon ikäinen koira (9 v.) jaksaa meuhkata tuolla tavoin, osoittaa, että se on terve. Maalikyltin jälkeen lähdin vauhdilla pois radalta ja olisin unohtanut kytkeä Mortin remmiin, mikäli Anne ei olisi siitä minulle huomauttanut. Siitähän olisi seurannut hylkäys. Tosin tiesin jo tuossa vaiheessa, että pisteet tuskin tulokseen riittävät. Eivätkä riittäneetkään: Mortille siis AVO 0 (pisteitä 61) :(

Yoda starttasi avoimen luokan viimeisenä. Se teki mukavaa työtä, vähän äänteli, mutta muutoin olin tyytyväinen sen työskentelyyn. Vähän jännitin, että riittikö sen takaosan työskentely vasemmissa käännöksissä, koska en itse ole oikein asiaa hahmottanut. Mutta riitti kyllä - tuomari jopa kehui sitä. Itse mokasin yhden vasemman käännöksen kolmen pisteen edestä, mutta kuitenkin Yodalle ensimmäisestä avoimen luokan startista hienot 90 pistettä! Vau! Sijoitus jossain melko kärjessä, mutta ei palkintosijoilla kuitenkaan.

Mitä siitä, että yhden koiran koe menee meuhkaamiseen ja penkin alle, kun kaksi koiraa tekee hienot tulokset.

Tästä on sitten taas hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja :) Ja voisihan sitä joskus vaikka treenatakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti