tiistai 19. elokuuta 2014

Agilityn epiksiä - Unofficial agility competitions

Ollaan Ronjan kanssa viimeisen viikon aikana käyty neljissä epävirallisissa agilitykisoissa :) Koirina siis Tito ja Pimu. Tuloksia on saatu aivan laidasta laitaan, mutta erittäin positiivista on ollut, että kumpikin koira toimii niin tutuilla kuin vieraillakin esteillä ja tutuissa ja vieraissa paikoissa sekä myös pitkän matkapäivän jälkeen.

// During the last week me and Ronja have participated in four unofficial agility competitions. With Tito and Pimu. We have got different kinds of results and it has been very positive to see that both the dogs work extremely well even on strange obstacles and fields and also after a long day in the car.

Episputki alkoi OKK:n viime viikon maanantain kisoista, joissa oli meidän koiriemme tasolle tarjolla putkiralli. Minua kauhistutti kovasti tuollainen, jotenkin en yhtään osannut ajatella minun ja Pimun millään tavalla selviävän sellaisesta radasta, mutta Ronja oli sitä mieltä, että osallistumme sinne silti. No, Ronja ja Tito tekivätkin medeissä tällä radalla nollan ja voittivat kisan! Se oli hienoa menoa!

// Our tour started last Monday with a course made only of tunnels. Previously, I did not like the idea of such a course but Ronja wanted to participate. Well, they did a clear round and won their class! It was great job!


Minä ja Pimu emme selvinneet yhtä hienosti, vaan virheitä kertyi paljon enemmän. Pimulla oli melkoinen vauhti päällä kun tarvitsi mennä vain putkesta putkeen. Kaikkinensa olin tyytyväinen meidänkin ratasuoritukseemme, vaikka sijoitusta ei tullutkaan ja virhepistemääräkin oli lähelle samaa kuin edellisen vuoden epävirallisessa kisassa.

// Me and Pimu didn't manage that well but caught many more faults. Pimu was very quick because there were only tunnels to do. I was satisfied with our performance, though we were not placed and got nearly as many faults as last year.Viime viikon keskiviikkona kisasimme Oulunsalossa mölliluokassa. Siellä Ronja unohti yhden kuvion radalla ja käytännössä löi sen jälkeen hanskat tiskiin ja virheitä heille kertyi melkoinen määrä. Vitsailtiinkin siinä sitten, että heidän uransa huippukohta oli maanantaina ja alamäki alkoi sen jälkeen. Minä ja Pimu saimme 10 vp ja erittäin hyvän ajan ja olimme neljänsiä. Virheet tulivat pussista, josta Pimu tuli takaisin sekä yhdeltä hypyltä, jossa minulla valssi valui niin pitkälle, että Pimu ohitti seuraavan esteen ennen hyppäämistä. Hyppykorkeus oli makseilla 55 cm ja olin todella todella tyytyväinen Pimun suoritukseen! Ronja ruoski itseään asenteen murenemisesta, kun virheitä tuli. Nämä kisat ovat vain videolla enkä ajatellut niitä julkisesti jakaa.

// Last Wednesday we competed in Oulunsalo. There Ronja forgot a thing on the course and practically gave up the competition so they got lots of faults. We joked that highlight of their agility career was on Monday and now it is just going downhill. Me and Pimu got 10 faults (5 from Pimu refusing to go into collapsed tunnel and one from me going too long behind a jump, which also led to a refusal). I was really satisfied with Pimu! Ronja was angry with herself for giving up after one mistake. I have these courses on video but I am not going to share them publicly.

Eilen ajelimme epävirallisiin kisoihin Ylivieskaan (matkaa n. 150 km yhteen suuntaan). Mitäpä sitä hullu koiraharrastaja ei tekisi - tosin oikeasti kyseessä oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla -reissu. Siellä luvassa oli kaksi möllitasoista rataa. Ensimmäinen oli supermöllirata. Rataprofiililtaan varsin yksinkertainen, n. 12 esteen kirmailu. Sekä Ronja että minä koirinemme teimme nollan! Jipii, minulle ja Pimullekin nolla! Ronja ja Tito olivat mediluokan toisia, minä ja Pimu voitimme luokkamme! Vau! Pimun ensimmäinen agilitypokaali on plakkarissa :)

Yesterday we drove to Ylivieska (150 km one way) to take part in unofficial competitions. What would not a crazy dog owner do - actually we killed two birds with one stone. There were two courses on beginner's level. The first course was for superbeginners. It was a very simple course, of about 12 obstacles. Both me and Ronja with the dogs made clean runs! Wow, me and Pimu got a clean run! Ronja and Tito were second in their class and me and Pimu won ours! So, Pimu has got her first agility trophy!

Toinen rata olikin sitten huomattavasti haasteellisempi. Ainakin ykkösluokan tasoa, lukuunottamatta sitä, että radalta puuttuivat keinu ja pujottelu (pujottelun takiahan emme Ronjan kanssa kumpikaan ole koirinemme vielä valmiita virallisiin kisoihin). Meillä tuli tosi kiire rataantutustumisessa, emme ehtineet mielestämme käydä rataa kunnolla läpi. Tähän suorituksemme eivät kuitenkaan varsinaisesti kaatuneet. Tito karkasi lähdöstä ja kun kolmas hyppy oli välistä veto, heidän suorituksensa karahti siihen, muitakin mutkia tuli, kaikkiaan 15 vp edestä. Minä ja Pimu selvisimme alusta, mutta kutosputkeen en Pimua saanut, sen jälkeen oli vaikea vienti esteelle 7, joten meidän peli oli käytännössä siinä. Meille kaikkiaan 45 virhepistettä. Pimulla oli kuitenkin radalla hauskaa, ihan koko rahan edestä :) Mutta tämä rata opetti meille kummallekin paljon: me ollaan treenattu vain ja ainoastaan mukavuusalueemme sisäpuolella eli juttuja, joita osaamme, nyt on aika astua sieltä ulos ja alkaa tekemään haasteellisempia juttuja. Sen lisäksi pujottelu on saatava koirille kuntoon. Tämä rata on myös tarkoitus tehdä seuraavalla reenikerralla ja hinkata sitä niin kauan, että nolla tulee!

// The second run was much more challenging. At least from the level of class 1, except that there were no seesaw or weave poles (because of weave poles we do not compete officially). We did not have enough time in the walk-through but it was not the reason why we did not succeed. Tito started the course before Ronja was ready and because Ronja would have needed more time for the obstacle three she did not make it. On the whole they got 15 faults. I made the start well but I did not get Pimu properly into the tunnel number 6 and after that there was a demanding way to the jump number 7 so I just did not make it and finally we got 45 faults. Though, Pimu had very fun on the course :) This course taught both to Ronja and me a lot: we have to start challenging ourselves, step out from our comfort zone - and furthermore, train the weave poles! Next time we are going to train just this course - untill we both get a clean run!

Jotta Pimun elämä ei kävisi tylsäksi, treenaan sen kanssa tänään rally-tokon avoimen luokan asioita ja perjantaina osallistun sen kanssa epäviralliseen tokokokeeseen :) Kiireinen viikko siis.

// To avoid Pimu getting bored I will train advanced class rally-obedience with her today and on Friday we will take part in an unofficial obedience trial :) So, we have a busy week.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti