lauantai 2. elokuuta 2014

Pimusta Suomen muotovalio! - Pimu a Finnish Champion!

Tuossa viime kuun alussa leikin taktikoivani ja ilmoitin Pimun tälle päivälle Viitasaaren ryhmänäyttelyyn. Siksi luulin taktikoivani, että kuluvana viikonloppunahan on Kuopiossa 3 x kansainvälinen koiranäyttely ja oletin, että monet Suomen näyttelyitä kiertävistä isovillakoirista olisivat siellä. Kun Kuopion aikataulut tulivat, totuus paljastui: vain 7-9 isovillakoiraa päivää kohti. Kun Viitasaaren ryhmiksen aikataulut tulivat, olin hyvin yllättynyt: myös sinne oli ilmoitettu 8 isovillakoiraa. Mietin jo, että jätämme näyttelyn väliin, mutta koska totuus on, ettei kukaan Pimulle sitä puuttuvaa sertiä kotiin tuo, suuntasimme tänään appiukon Volvon kohti Viitasaarta.

// I thought I had a good tactic when entering Pimu to a dog show only for FCI5 and FCI9 in Viitasaari because in the same weekend there are three international dog shows in Kuopio. But surprisingly there were only 7-9 standard poodles registered to Kuopio (depending on the day) and also 8 to Viitasaari. I even thought about not to travel to Viitasaari but the truth is that no one brings the missing CAC home to Pimu, so today morning we headed towards Viitasaari.

Olimme näyttelypaikalla hyvissä ajoin; Pimu arvosteltiin kehänsä neljänneksi viimeisenä ja paikalla meidän piti olla puolelta päivin. Emme ottaneet Pimulle häkkiä autosta, vaan se istuskeli alustallaan sateenvarjon varjossa aivan rauhallisena. Ohimennen vähän saksin sen nyörejä siistimmiksi siinä kehää odotellessamme. Yllätykset jatkuivat, kun kahdeksasta isovillakoirasta vain yksi oli uros, Pimulla oli siis kuusi kilpakumppania, näistä yksi avoimessa luokassa. Tuomari Helin Kasuk-Henson jakoi laatuarvosteluja skaalalla H-ERI ja Pimu sai ERI:n, toinen avoimen luokan narttu sen H:n. Kilpailuluokassa Pimu tietysti ykkönen ja se sai myös SA:n. Tässä vaiheessa tiesin, että ainakin yhdellä junioriluokan kolmesta nartusta oli myös SA ja jäljellä oli vielä valioluokan narttu. Valiolle myös ERI ja SA. Paras narttu -kehään lopulta yksi juniori, Pimu ja valio. Tuomari nosti valion kärkeen ja minun suureksi yllätyksekseni Pimun kakkoseksi! Pimulle siis sert ja tämän myötä siitä tuli Suomen muotovalio! Oikeasti! Edellisessä näyttelyssään (josta en ole tullut bloganneeksi) se sai H:n ja nyt sitten se viimeinen sert! Mieletöntä! Tuomari kehui minulle myös suullisesti Pimun turkkia ja kertoi, että halusi ehdottomasti esitellä sitä myös mukanaan olleelle tuomariharjoittelijalle.

// We were there in good time but did not take a cage for Pimu to the show area. She sat in the shadow under an umbrella, totally relaxed. I cut her cords neater when waiting for the ring. I was surprised again when noticing that there was only one male standard poodle registered to the show - so Pimu would have six competitors and even one in the open class. The judge was Helin Kasuk-Tenson and she gave standard poodles anything between good and excellent. Pimu got an excellent, another female in the open class a good. So Pimu won the class and was even given a cq (certificate quality). I knew that at least one junior female had also got a cq and a champion female had still not been to the ring. The champion got also an excellent and cq so in the Best Bitch there were a junior, Pimu and a champion. The judge put the champion first, then she took Pimu as second. So Pimu got her last CAC and became a Finnish Champion! Crazy! In the latest show before (which I haven't blogged about) she got a good and now the last CAC! The judge praised me also orally the quality of Pimu's coat.

Tässä Pimun arvostelu kokonaisuudessaan: "Erinomaiset mittasuhteet omaava feminiininen narttu, jolla saisi olla hieman pidempi pää. Hieman liikaa kaulanahkaa. Pitkät korvat. Erinom. ylä- ja alalinja. Erinom. etu- ja takakulmaukset ja häntä. Tiiviit käpälät. Erittäin korkealaatuinen turkki, erinom. rastat. Liikkuu hyvin. Toivoisin ehkä hieman enemmän temperamenttia." Ja tulos siis AVO ERI, AVK 1, SA, PN2, SERT ja FI MVA. Hitsit, että olen nyt onnellinen. Mutta vähän nyt mietityttää, että ketä minä nyt käytän näyttelyissä? Kun yksikään muu koira ei ole näyttelyturkissa.

// Pimu's critiques: "A feminine female with excellent proportions. Could have a little longer head. A little too much leather in neck. Long ears. Excellent over- and underline. Excellent fore- and hindangulations and tail. Tight paws. A coat of very high quality, excellent cords. Moves well. I would probably wish a little more temperament." So she was AVO EXC, AVK 1, CQ, BB2, CAC and FI CH. Vow, I am happy now. But I am wondering, who shall I take to dog shows now, because only Pimu has a show coat.Pimun kasvattaja Miialla on kyllä ollut hieno viikonloppu: eilen ja tänään Hihhii Alli on Malli on ollut VSP cacibien kera Kuopion kansainvälisissä näyttelyissä ja tänään Pimu valioitui. Onnittelut vielä Miialle!

// Pimu's breeder Miia has had a great weekend: yesterday and today Hihhii Alli on Malli has been BOS in Kuopio international dog shows with cacibs and today Pimu became a champion. Congratulations, Miia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti