maanantai 24. kesäkuuta 2019

Pesuja: Mortti n 4/19, Yoda x+1/19, Leya 7/19, Tito y/19, Oosa 6/19 ja Uikki n 6/19

Kuten otsikosta voi päätellä, minun juhannukseni kului hyvin pitkälti koiria pesten. Meillä alkaa tällä viikolla pesuhuoneremontti, joten oli vähän pakkorako pestä kaikki koirat. Toivottavasti remontti valmistuu ajoissa ennen seuraavaa pakottavaa pesutarvetta... Näyttelyturkkisia (Leya, Oosa ja Uikki) on nimittäin ilmoitettu näyttelyihin.

Vain Leyan ja Oosan turkkien shampoovalinnoilla on varsinaisesti merkitystä, joten kirjaan vain ne tähän. Leyan pesin ensin K9 Strip Offilla, sitten kaksi vaahdotusta PurePawsin H2O:lla ja lopuksi saman sarjan hoitoaine lisättynä lirauksella PurePawsin Code Secret Yorkie -hoitoainetta. Leyan turkki saisi olla vahvempi ja karkeampi, vaan ei ole, niin minkäs teet. Leya on ensi kuulle ilmoitettu kahteen näyttelyyn, lisäksi vielä syyskuulle mietin sille yhtä. Turkin Leya saa toki pitää tuon jälkeenkin, koska se tykkää käydä näyttelyissä.

Uikin pesin urosten kanssa limittäin (ensin Uikin konetus kauttaaltaan ja sen pesu, sitten Uikki saunaan ”valumaan”, sekä Mortin että Titon turkin kokohoito ja sitten Uikin föönaus ja saksiminen). Uikin nyörit ovat kärsineet pentuprojektissa, ihan kuten oli odotettavissa. Toivottavasti tuomareilta löytyy ymmärrystä asiaan. Uikki on ilmoitettu tälle kesälle neljään näyttelyyn. Se jatkaa näyttelyuraansa vielä edelleen näitten jälkeenkin.

Oosan trimmaukselle omistin eilisllan. Ajelin sen continental-alueet vähän pidemmäksi jättävällä terällä (nro 10), auoin siltä takut, pesin sen, annoin valua vähän aikaa, föönasin ja leikkasin. Tuolla tavalla föönaamiseen kului vaivaiset 35 minuuttia! Uskomatonta! Oosalla on kyllä aika makea turkki. Tein ja teen jo vähän surutyötä siitä, kun elokuussa ajelen Oosalta turkin pois. Mutta olen luvannut Oosalle niin. On olemassa asioita, mistä me nautimme yhdessä paljon enemmän kuin koiranäyttelyissä käymisestä, siksi tällainen päätös. Oosa on nyt vielä kuitenkin ilmoitettu Uikin tavoin neljään näyttelyyn. Oosan pesuun käytin ensin K9 Strip Offia, sitten K9 Crisp Texture -shampoota ja kolams vaahdotus PurePawsin Terrier Touch -shampoolla ja loppuun vielä saman sarjan hoitoaine. Turkki on ihan ok, toki Oosankin turkki saisi paikoitellen olla vahvempi ja karkeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti