keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Käytävätokoa - Training obedience at home

Löysin eilen illalla vanhaa lenkkiä jääkaapista ja käytin sen koirien treenimakupalana. Otettiin käytävällä vähän tottelevaisuutta jokaisen koiran tason mukaan. Pimu sai luvan aloittaa. Huh huh, että se on innokas. Treenattiin alokasluokan liikkeitä: jättäviä (ja niiden ohessa tietysti seuraamista) sekä luoksetuloa sekä paikallaolon maahanmenoa. Tässä viimeisessä Pimu on parempi kuin yksikään muista koiristamme: se lakoaa kerrasta alas asti. Melko pienellä treenillä Pimun saisi ihan koekuntoon. Kuka viitsisi? Pimun osaamista on kuvattu jo aiemmin videolle. Videon editointia odotellessa...

Seuraavana oli Herra H:n vuoro. Hessun kanssa treenasimme avoimen luokan kaukokäskyjä (hyvin Herra 11 v vaihtoi asentoa) sekä jättäviä. Hessu oli intoa täynnä myös ja teki kaikessa parhaansa.

Mortin kanssa treenasin myös avoimen luokan kaukokäskyjä, jotka sujuivat todella hyvin. Lisäksi erityisesti jättävien liikkeiden sitä osaa, missä menen koiran taakse, se on ollut Mortille vaikea. Nyt sujui jo paremmin. Herkuttelimme myös luoksetulolla. Mortti lähtee mahtavalla vauhdilla ja pysähtyy kuin seinään ;)

Yodan kanssa otimme seuraamista sekä liikkeestä maahanmenoa. Tämä maahanmenohan on Yodan (vai minun korvien välini?) kompastuskivi. Reetta kävi Yodan kanssa aikoinaan jonkun kerran koiratanssissa ja opetti Y:lle "pylly pystyssä" -liikkeen ja Yoda tarjoaa sitä nyt herkästi myös tokoillessa. Jos ohjaaja on rauhallinen ja käskee rauhallisesti, se kyllä menee oikeaoppisesti maahan. Alla kuva Yodasta virheasennossa viime kesäisissä tottelevaisuuden nuorten SM-kisoissa.


Viimeisenä treenivuorossa oli Leya. Leyan kanssa pitäisi treenata enemmän (kenenkäpä kanssa ei?). Se on jäänyt vähän jälkeen Pimusta. Pimun kanssahan kävin villakoirien tokokurssilla 5(?) kertaa, mutta Leyan agilitytreenit osuivat samaan ajankohtaan. L:n kanssa harjoittelimme seuraamista, perusasentoa ja jättäviä liikkeitä myös. Leyalle ei ole vielä saatu aloitettuakaan alokasluokan hypyn opettamista. Viimeksi kun yritin sitä pihalla, se meni ihan lukkoon ja alkoi vain räksyttää. Täytyy olla kärsivällinen ja tehdä hyvää työtä alusta alkaen.

// Yesterday evening I trained obedience with all of our dogs, at their own levels. Despite her young age Pimu is very good and talented in obedience. She is very eager and could soon be ready to start in a trial, if she were trained just a bit more. Hessu with his 11 years is also in good form but I have made so many mistakes in basics with him that I do not find it reasonable to take him to a trial anymore. Mortti is a good dog to train with. He is talented and eager - sometimes even too eager. He is in class 2 and could be taken to a trial almost anytime. Yoda loves training anything. She is in class 1 and the main problem she has is her position in "down during the heeling". She rather keeps her rear up as shown in the picture above. She learned this as she trained freestyle with Reetta. Otherwise she could be taken to a trial anytime. Leya is the weakest in obedience of our dogs. She has not trained that much. Leya could not participate in poodle obedience course in May/June because she had her agility trainings at the same time. I should work more with her - and all of the other dogs, too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti