maanantai 3. syyskuuta 2012

Agin nuorten SM-kisat, rallytokoa, nyörivillakoiria sekä kuikkuja - Agility, rally obedience, corded poodles and guinea pigs

Perjantaina suuntasimme Reetan, Maken ja narttujen kanssa Vollen keulan kohti Orimattilaa. Perillä olimme yhden aikaan lauantain puolella. Hetken yöunien jälkeen otimme suunnaksi Nastolan, jossa Reetta osallistui vain ja ainoastaan Yodan kanssa nuorten agilityn SM-kilpailuun. Tuomarina oli Ritva Herrala. Karsintaradalta Reetta ja Yoda saivat nollan, sitten jännäsimme riittääkö aika kolmen parhaan joukkoon eli saavatko he osallistua finaaliin.

// On Friday we travelled to Orimattila. On Saturday Reetta and Yoda took part in Finnish Championships in agility for Youth. Reetta and Yoda made a clear round in qualifikation, then we had to wait to know if their would be among three fastest in their class and qualify to the finals.

Siinä odotellessamme huomasimme, että samalla kentällä oli menossa rallytokokilpailu. Aikamme jahkailtuamme päätimme mennä kysymään voisiko siihen vielä ilmoittautua; Reettahan on sentään treenannut rallytokoa Yodan kanssa yhden viikonloppuleirin verran vuonna 2009. Kyllä pystyi ilmoittautumaan, mutta enää vain epävirallisiin epävirallisiin mölliluokkiin, koska epävirallinen virallinen alokasluokka oli jo alkanut (rallytokossahan ei Suomessa vielä varsinaisesti ole virallisia luokkia). Vähän harmitti, että menimmekin jahkailemaan sitä ilmoittautumisen kysymistä, olisi pitänyt vain heti mennä kysymään! No, Reetan ja Yodan rata, joka siis oli sama kuin olisi ollut alokasluokassa, mutta tässä olisi vain saanut palkata välillä makupalalla, mitä Reetta ei tehnyt, meni tosi hyvin (eikä edes tarvitse lisätä että harjoittelun määrään nähden): 84 pistettä ja hyväksytty tulos. Yksi tehtävävirhe (-10 p) oli joukossa, jota Reetta ihmetteli, mutta vielä emme ole ehtineet katsoa suoritusta videolta. Sijoitus ei ollut kummoinen, mutta sen vain totesimme, että helppo ja hauska laji koiralle, jolle on opetettu sekä agilityä (ohjaamista käsillä) että tottelevaisuutta. Kilpailussa olisi ollut myös tosimölliluokka, jossa koko radan ajan olisi saanut pitää makupalaa kädessä. Se olisi kyllä ollut Pimun juttu. Harmi vain, että Pimu vietti päivän kasvattajansa luona.

Kuka järjestäisi rallytokokilpailuja täällä Pohjoisessakin?

// While waiting for the results we noticed that there was a rally-obedience competition going on on the same ground. After thinking a while we went to ask if it still was possible to register a dog there. It was but only for  an unofficial class for absolute beginners, a bit earlier it would have been possible to register to a novice class, too. So Reetta and Yoda entered the class for absolute beginners where the course was the same as in the novice class but it was allowed to give a dog a treat during the course (which Reetta did not do). They did very good job on the course (I do not need to add that they have trained rally obedience during one weekend back in 2009, never since then), got 84 points out of 100 and the result was approved. This is an easy and funny dog-sport for a dog which has trained both agility and obedience! They would have had also a class for even more absolute beginners where the competitor would have been allowed to have a treat in the hand all the time. It would have suited Pimu well, what a pity that she stayed over at her breeder's.
Rallytokokilpailun aikoihin tuli ensin hatara tieto, että Reetta ei ole agilityssä kolme nopeimman nollan tehneen joukossa ja myöhemmin tieto vahvistui. Heidän sijoituksensa oli neljäs :( Välttämättä mitään suurta kiitosta eivät nämä nuorten SM-kilpailut järjestelyiden suhteen ansaitse. Osa tuloksista tuli tosi hitaasti, niitä ei saanut paperilla eikä kuulutettuna, osa taas normaalivauhtia. Tylsää oli sitten odottaa omaa kohtaloaan. Kummallisinta oli mielestäni se, että tottelevaisuuden osalta ei järjestävän seuran nettisivuilla lukenut kokeen alkamisaikaa lainkaan, saatika luokkien osallistujamääriä. Agilitykisapäivän aikana kerran kuulutettiin tottelevaisuudesta, että se järjestetään muutaman sadan metrin päässä Rakokivessä (vaikka meidän piti olla Rakokiven urheilukentällä), mutta alkamisajasta tms ei tiedotusta kuulunut. No, tietysti asiaa olisi voinut kysyä, mutta tällä kertaa se ei meitä ihan niin paljon kiinnostanut.

// We were informed that Reetta and Yoda were not among the three fastest but they were 4th, so they were not qualified for the finals.

Lauantai-ilta vierähti Pimun pesussa ja turkin aukomisessa. Noin viiden tunnin uurastuksen jälkeen Pimu oli pesty, kuivattu ja turkki enemmän nyörin aluilla kuin aiemmin. Tästä vain touhua jatketaan suunnilleen viikottain. Pimusta ei harmi kyllä ole uutta kuvaa, eikä varsinkaan ennen paria metsälenkkiä, jotka se on jo ehtinyt tehdä ;) Sen sijaan laitan alla olevassa kuvassa on Cindy nyöreineen.

// We spent Saturday evening in washing and grooming Pimu. It took about five hours and after that she was clean, dry and had more cord-like beginnings in her coat than earlier. I will continue working on her coat about every week. Unfortunately I do not have a new picture of Pimu, especially not before she ran with the friends in the forest. Instead there is a picture of Cindy in her cords below.


Sunnuntaina lähdimme kotiin ja eläinlaumamme lisääntyi kolmella kuikulla eli marsupojalla. Tämä eläinlaji onkin meille vielä ihan uusi, mutta mukavilta kavereilta hobitit vaikuttavat ;)

// On Sunday we travelled home and had three new animals with us: three young guinea pigs. This is a new species for us but the hobbits seem to be nice fellows ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti