maanantai 15. heinäkuuta 2013

2 x Oulu kv

Rankka viikonloppu takana :) Kahtena päivänä kolmen koiran voimin näyttelyssä. Onneksi Diane tuli myös samoihin näyttelyihin, niin saatiin Titon turkin leikkaus päivitettyä jo perjantaina. Nyöriturkkien turkeista vastasin tietysti ihan itse :)

Lauantaina villakoirien tuomari oli Bill Walkey Kanadasta. Meidän koirista kehässä oli ensimmäisenä Tito. Tuttuun tapaan Reetta toimi kaikkien koirien handlerina. Titolle laatuarvostelusta ERI ja kilpailuluokasta toinen sija Dianen Alvinin jälkeen. Mutta ei SA:ta. Yleisesti ottaen tuomari jakoi SA:n vain luokan voittajalle ja niin tässäkin tapauksessa. Titon arvostelu: "Head & muzzle good in proportions and good shape. Back and rear angulations very good. Body racial excellent. Moves very good."

Vesisateen ja toista tunnin odottelun jälkeen kehävuorossa oli vanhus, der Alte eli Hessu 12 v. Ainoana rotunsa veteraanina. Hessulle VET ERI, VEK 1, SA, PU-kehästä sijoitus 4 ja luonnollisesti VET ROP. Hessun arvostelu: "Dog of good age. Still in ideal condition. Strong topline. Moves very well for the age. Muzzle suits for the standard."

Pimpula sen sijaan sai laatuarvostelusta EH:n. Sen arvostelu: "Properly proportioned bitch. Nice, full female muzzle, filled under eyes which are correct shape, size and colour. Would prefer more angulations in the rear. Crabs coming and going."

Hessu kävi iltapäivällä esittelemässä nyörejään myös isossa veteraanikehässä. Sille ei sijoitusta herunut lähes 100 kilpakumppanin joukosta.

Sunnuntaina meidän isovillakoirat olivat kehässään ensimmäisenä rotuna. Niillä oli tuomarin muutos ja ne arvosteli Pjotr Krol Puolasta. Hän arvosteli saksaksi eikä esim kysynyt Hessun ikää. Hessulle VET ERI, VEK 1, ei SA:ta (ensimmäinen kerta tänä vuonna - no, ei sillä olisikaan ollut jakoa suuressa pu-luokassa). VET ROP se silti oli rotunsa ainoana veteraanina. Hessun arvostelu: "Typische Rüde. Korrekt Kopf. Sehr gute Hals. Lange Rückenlinie. Sehr gute Bewegung. Vorzüglich Farbe." Eli suomennettuna: "Tyypillinen uros. Oikea pää. Erittäin hyvä kaula. Pitkä selkälinja. Erittäin hyvät liikkeet. Erinomainen väri."

Pimulle myös sileä ERI, eli AVO ERI, AVK 2. Arvostelu: "Typische Hündin mit korrekt Kopf. Mittellange Hals. Korrekt Körper. Korrekt Bewegung." Suomennettuna: "Tyypillinen narttu jolla oikeanlainen pää. Keskipitkä kaula. Oikea runko. Oikeat liikkeet."

Tito arvosteltiin eri kehässä ja sen arvostelua saimme odottaa Hessun ja Pimun jälkeen useamman tunnin ajan. Onneksi sää oli hyvä ja seura mukavaa. Keskikokoisilla villakoirilla oli tuomarina Zeljko Gajic Sloveniasta. Hän ihan tykkäsi Titosta (kuulemma melkein kaikista muistakin villakoirista yhtä paljon). Titon arvostelu: "2 years. Beautiful head & expression. Correct eye shape & earset. Well developed chest. Nice topline. Correct tailset. Good front & rear angulation. Excellent quality & colour of the coat. Moves well." Titolle AVO ERI, AVK 3 ja SA. Ei sijoitusta useamman koiran PU-kehässä.

Hessu kävi jälleen juoksemassa isossa veteraanikehässä ja minäkin jopa isossa kasvattajakehässä Arjan apuna. Ei menestystä kummillekaan :(

Seuraavat näytelmät on meidän koirista Hessulla ja Titolla ensi viikonloppuna. Sitten pidämme ehkä pienen tuumaustauon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti