keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Rally-tokokokeessa Leyan kanssa - Competing in rally-obedience with Leya

Sunnuntaina meidän rally-tokotreeniporukkamme matkasi Kannukseen rally-tokokokeeseen. Kokeen tuomarina toimi Hannele Pirttimaa. Minä matkustin paikalle Sarin, Jennan ja Atson kanssa ja osallistuin kokeeseen Leyan kanssa. Tämä oli Leyan ensimmäinen virallinen rally-tokokoe! Pikkasen jännitti.

Pääsimme parahiksi paikalle näkemään toisen Sarin ja 12-vuotiaan Näsän suorituksen avoimessa luokassa. Hienoa työtä koirakko teki, joskin jonkin verran epätarkkuutta Näsän työskentelyssä oli. Mutta tulos toki, se oli selvää. Kumpikin porukkamme avoimen luokan koirakoista tosiaankin sai tuloksen - ja näin Anulle ja labradorinnoutaja Onnille myös koulutustunnus RTK2! Onnittelut! Viimeinkin työnteko ja treenaus palkittiin! Anulle ja Onnille 81 p, Sarille ja Näsälle 91 p.

Toinen Sari ja kääpiöpinseri Atso olivat alokasluokan ensimmäisessä tutustumisryhmässä. Heille mukava suoritus, varma tulos sekin (lopulta heille 90 p). Ennen rataantutustumista Leya alkoi hermostua häkissä olemiseen ja otin sen pois. En saanut sitä oikein innostumaan tekemisestä, joten ei kauhean hyvät olleet fiilikset. Ratapiirroksesta katsottuna rata ei näyttänyt pahalta, mutta rataantutustumisessa paljastui kaksi erikseen muistettavaa asiaa. Ei kiva, mutta näillä oli mentävä.


Me lähdimme radalle ryhmästämme toisena. Lähtö meni pipariksi koska Leya nousi seisomaan ennen kuin olimme saaneet lähtöluvan. Uusin lähdön ja kohelsin siinä ihan kunnolla enkä oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä. Leya oli jotenkin unessa alkuradan, ja epätarkkuuksia tuli paljon. Loppua kohti meno parani, mutta en jaksanut uskoa, että saisimme tuloksen. Kävinpä sitten kurkkaamassa toimistossa ja ilo oli suuri, kun tulokseksi paljastui 83 p! Lopulta kun saimme pöytäkirjan, luki siinä tuomarin kommentteina, että hyvä ja vauhdikas rata. Eli ei se niin epätoivoista ollut kuin miltä minusta radalla tuntui :)

Leyan pään menoksi on jo uusia kokeita kiikarissa ja ehkäpä kaivan Yodankin naftaliinista ja alamme treenata sen kanssa seuraavaa luokkaa varten - ja sehän on jo voittajaluokka!

// Me and Leya took part in our first official rally-obedience competition last Sunday. When looked at the paper the course seemed easy but there were some parts which one really had to remember. We messed at the start where Leya stood up before we were allowed to start the course. During some first signs she was quite sleepy but the end of the course went better. I could not think that we would have made a qualifying result but we did! We got 83 p and the judge commented that it was a good and fast course. I have registered Leya to some more competitions (hunting for a title ;)) and maybe I'll take even Yoda to a competition this year. She is in the class 3 then!

Lopuksi muutama kuva Leyasta ja minusta radalla. Kiitos Jennalle kuvista! // Some pictures of Leya and me on the course.

Lähdön kohellusta // Messing in the start
"Istu, maahan, kierrä koiran ympäri"

Pujottelu

Ihan meidän suorituksen parhaita pätkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti