perjantai 10. lokakuuta 2014

Tämän viikon treenejä

Meidän koirakerholla on uusi upea halli ja ollaankin Ronjan kanssa hyödynnetty sitä ahkerasti reenaamisessa. Ja tehty jopa jonkinlaista suunnitelmaa miten treenataan - ei toki sentään vielä, että mitä :)

Kuluvalla viikolla kävimme hallilla kahdesti: maanantaina agireenivuorossa minun koiristani olivat Mortti ja Pimu, lisäksi Leya oli mukana hallilla rally-tokoilemassa (olen menossa sen kanssa ihan viralliseen kokeeseenkin - hui!). Ronjalla tietysti mukanaan Tito. Maanantain agilityreenin aiheena oli irtoaminen/eteneminen ja ratana joku vanha kätköistäni löytynyt piirros. Rata oli M:n muotoinen, kulmissa aina putki, muuten hyppyesteitä välillä. Mortti meni vauhdikkaasti, se osaa kyllä. Titokin ehkä oivalsi asian ytimen. Pimun kanssa rata meni ok, mutta enemmän ahersi pujottelun parissa. Pimu ei oikein malta pujotella ja keskittyä kunnolla. Mutta ehkä se oppii joskus pujottelemaankin :) Leya teki tosi hyvän rally-tokotreenin (kokonaisen alokasluokan radan pariin kertaan), lisäksi teimme yksittäisenä vasempaan kääntymisiä, että ne saataisiin tiiviimmiksi tulevaisuutta ajatellen. Rally-tokon avoimessa luokassa kun koiran rintamasuunta ei saa missään vaiheessa "aueta" yli 90 astetta ohjaajaan nähden. Pimun kanssa kokeilin myös alokasluokan rataa vapaana eli avoimen luokan tyyliin. Seuraamiseen pitää saada edelleen katsekontaktin kestoa, niin hyvä tulee. Pimu lähti radalla vielä vapaana vähän haihattelemaan. Ronja meni Mortin kanssa rally-tokoradan vapaana, Morttihan osaa senkin, kunhan vain malttaisi pitää suun kiinni :)

Ronja tulossa verkkalenkiltä koirien kanssa. Koirat vas Leya, Tito, Pimu ja Mortti

Mortti-vanhus (kohta 10 v.) levolla reenin jälkeen.
Torstaina, kun menimme hallille, kaksi muuta lohkoa olivatkin jo täynnä treenaajia, joten hyvää harjoitusta häiriöstä meidän koirillemme. Tällä kertaa minun koiristani treenivuorossa olivat Yoda ja Leya ja Ronjalla tietysti mukanaan Tito. Torstainen rata näytti tältä (lainaus jostakin - kiitos!)


Pujotteluun laitettiin kaksi ohjuria alkuun ja loppuun ja pituuden tilalta oli okseri. Niin, meidän treenisysteemi on sellainen, että Ronja treenaa aina Titon, minä treenaan aina Leyan ja Pimun. Mortti ja Yoda sen sijaan ovat "vapaata riistaa" eli juoksevat yleensä samalla treenikerralla meidän kummankin kanssa radalla. Morttihan on kilpa-agilitystä täysin eläkkeellä eikä Yodallakaan ole tällä hetkellä kilpailullisia tavoitteita, joten nämä kaksi käyvät treenaamassa vain mielenvirkeyden vuoksi.

Yodan kanssa ei radalla ollut mitään suunnatonta ongelmaa, 3-luokassa kisannut koira kyllä osaa, vaikkei ole aikoihin säännöllisesti treenannut. Pujottelussa se ensimmäisellä kerralla vähän ihmetteli ohjureita, lisäksi esteiden 4 ja 5 välissä jäi pyörimään kun ei hoksannut, mihin suuntaan Ronja meni. Minäkin toki kokeilin rataa Yodan kanssa ja kohtuullisesti selvittiin.

Leyalla ja Titolla paikoitellen vähän tökki. Leyan ehdottomat lempiesteet agilityssä ovat puomi ja A, joten sen sijaan, että olisi mennyt A:n alla olleseen putkeen, se meni A:lle, varsinkin vaiheessa 20-21. Mutta kaikkinensa Leya on tänä kesänä edistynyt agilityssä aivan huimasti! Putki 16/18 ei tuottanut sille ongelmia, se pujottelee hyvin varsinkin ohjureiden avustuksella ja vaikka se on tulossa pois hypyltä, se hakeutuu sille takaisin. Lisäksi se on täydellä innolla lähdössä reeneihin ja radalle. Olen todella tyytyväinen siihen mitä se nyt on, varsinkin viime vuoden kesän epätoivon ja tahkoamisten jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti