torstai 30. lokakuuta 2014

Agilityä ja rally-tokoa - Agility and rally-obedience

Eilen kaikilla muilla koirilla paitsi Hessulla oli treenipäivä. Tai no, otettiin Hessunkin kanssa ihan jotain pientä kotona. Mutta aamupäivästä ajeltiin Ronjan, Mortin, Titon ja Pimun kanssa treenihallille aksaamaan. Radaksi tehtiin muunnos ELP:in 2-luokan hyppyradasta vuodelta 2009. Muokattuna se näytti jotakuinkin tuolta:

// Yesterday all our dogs except Hessu had a training day. First me, Ronja, Mortti, Tito and Pimu trained agility. The course looked about this:


Pimuhan ei pujottele, joten sen kanssa jätettiin pujottelu (4) väliin ja mentiin suoraan putkeen 5. Aika kauan sain hinkata ennen kuin tajusin, että mun pitää saada Pimu "oikealle kädelle" ja sitten pakkovalssilla tuonne putkeen, muuten olisin jättänyt sen "oman onnensa nojaan". Myös päällejuoksumikälie hypylle 6 vaati Pimun kanssa monta yritystä, mutta lopulta löysimme yhteisen sävelen ja homma hoitui. Lopussa sitten tehtiin valssia valssin perään (11-13), mutta en edes sotkeutunut omiin jalkoihini! Pimun kanssa meillä taisi olla paras suoritus 5 vp, kun Pimu otti kiellon putkelle 13. Ronja teki sekä Mortin että Titon kanssa ihan puhtaat radat, muutaman treenikerran jälkeen. Tito selvisi jopa pujottelusta, ei mikään helppo kulma! Kepeissä oli toki ohjurit alussa ja lopussa. Pimun kanssa otin lopuksi 6 kepin pujottelua ohjureilla. Se teki ne ongelmitta! Jess, alkaa näyttää valoisalta! Se onnistui keppikulmissa jopa hyppyesteen ja putkenkin jälkeen. Ehkä päästään tavoitteeseen :)

// Pimu doesn't do the weave poles so we went direct from the fence 3 to tunnel 5. It took quite many times from me to get the idea how to get her smoothly to the tunnel 5 but finally we made it :) We also trained many times to make 6-7 smoothly. Our best result on the course was 5 faults from denial on the tunnel 13. Ronja made clear rounds with both Mortti and Tito (not on the first round, though). Tito made weave poles nicely, with wires though, but the angle was not easy! I trained 6 poles with Pimu on wires and there was no problems! I am so glad! Maybe we'll reach our goal :)

Iltamyöhällä ajelin uudemman kerran Yodan ja Leyan kanssa hallille, tällä kertaa rally-tokon merkeissä. Näille koirillehan on niitä koepaikkoja varailtu ja maksettukin. Koko meidän treeniporukka oli koolla, joten treenailtiin neljän naisen ja viiden koiran voimin. Perustreeninä oli tämä (uohon sitten alokas- ja avoimen luokan koirakoille esim seuraamispuolen vaihtotehtäviin -esim 4- taviskyltit): 

// Late at night I drove to the training hall once again, this time to train rally-obedience with Yoda and Leya. I have registered them to some competitions. The base for the training was this (it is from the class 3); for the dogs in lower classes we put easier signs for example instead of sign 4.

Yodan ensimmäinen rata oli katastrofi: Yodalla oli intoa enemmän kuin kotitarpeiksi eikä meiltä oikein löytynyt tehtäviin tarvittavaa tarkkuutta. Pikkuisen tuntui siltä, että ehkä me ei lähdetäkään voittajaluokkaan kokeilemaan. Leya teki ratamuunnoksensa ihan mukavasti. Eihän siitä nyt intoa kauheasti löytynyt (vaikkei edes vertaisi äitiinsä), mutta siististi se teki. Kakkukahvien (Kiitos Anu!) jälkeen testasin rataa uudelleen, ensin Leyan kanssa (ok suoritus taas), sitten Yodan. Ja Yodahan teki hienosti ja paljon täsmällisemmin kuin ensimmäisellä kerralla. Ehkä voittajaluokassa starttaaminen ei sittenkään ole täysin mahdoton juttu! Nyt pitää vain treenata :)

// The first course with Yoda was catastrophic: she was extremely avid and we weren't enough precise in exercises. I had a feeling that we won't take part in the class 3... Leya made her course (easier than Yoda's) quite nicely. She is not that vivid, but she was precise. After having a cup of coffee with cake (thanks Anu!) I tried again. Leya was ok again and Yoda did great job and was much more precise than on previous time. Maybe it is not impossible to start in the class 3. Now we just have to train more :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti