sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Näyttely ja aksaa - A dog show and agility competitions

Yoda osallistui eilen Limingan ryhmänäyttelyyn, joka siirrettiin suuren osallistujamäärän takia Äimärautiolle. Tuomarina keskikokoisilla villakoirilla oli varsin hauska herrasmies, Enrique Mate Duran. Hän höpötteli sekä koirille että omistajalle todella paljon "oh, she is so lovely - and so is her owner, too" -tyyliin. Jollain tasolla Yoda hurmasi tiukahkon tuomarin, joka jakoi ainakin keskareille melko paljon EH:takin. Yoda sai VET ERI, VEK 1 ja SA ja koska oli ainoa rotunsa veteraani, siitä tuli tietysti myös ROP VET. Arvostelussa veteraaniamme vain ylistettiin :) Paras narttu -kehässä Yodalle ei kuitenkaan sijoitusta, vaan juuri se jäi viiden nartun joukossa sijoituksen ulkopuolelle.

// Yoda was at a dog show yesterday. The judge was a funny gentleman, Enrique Mate Duran. He chatted a lot with dogs and owners while judging. In a way he liked Yoda, otherwise he gave lots of VG:s but Yoda got EXC and even CQ. As an only veteran in her breed, she was of course also Best of breed veteran. But she wasn't placed in Best Bitch, though.

Paras narttu -kehässä // in the Best Bitch competition
Keskareiden rotukehä oli heti aamusta (kehän ensimmäinen rotu) mutta koska iso veteraanikehä kutkutteli mielessä, kävimme Maken kanssa Valkeassa ostoksilla. Ja sieltä tarttui mukaan "laumamme uusin jäsen"

// When waiting for the big veteran ring we went shopping and bought this new pack member :)


Shoppailujen jälkeen palasimme Äimärautiolle odottamaan. Mitään menestystä isossa kehässä ei tullut, mutta kylläpä Yoda oli liikkeellä upealla asenteella! Kokoomakehässäkään odotellessa sen häntä ei laskenut hetkeksikään, se jaksoi ja jaksoi mahtavasti. Ja ilo sen kanssa oli juosta kehässäkin, kun se liikkuu niin hienosti.

// In the big veteran ring Yoda didn't get any success but it was a delight to show her. She had the best attitude. Also when waiting in the pre-judging ring, her tail was high all the time. And it was also a pleasure to run with her in the ring because she moves so beautifully.

Tänä aamuna varhain oli sitten Pimun agilitykisojen vuoro. OKK:n kisoissa kakkoset aloittivat päivän ja pikkasen ehkä väsytti herätä viikonlopun toisena päivänäkin kellon soittoon. Kakkosten kisat tuomaroi Kari Jalonen. Radat olivat kyllä kivoja. Vähän sai miettiä ratkaisuja, mutta ne olivat kuitenkin ihan juostavissa. Agiradalta meille hyl. Meillä oli 10 alla (5 vp keppien viimeisestä välistä sekä puomin alastulolta), kun myöhästyneen valssin seurauksena hukkasin Pimun kokonaan ja se ehti hypätä esteen väärään suuntaan. Hyppyradalta radalta 10 vp (pujottelun aloitus ja viimeinen väli - huoh) mutta lisäksi reilusti yliaikaa. Tällä reilulla virhepistemäärällä olimme kuitenkin kisan kolmansia ja taas karttui muumimukikokoelma, tosin tälle mukille on jo jatkokäyttö suunniteltuna :)

// Early this morning Pimu and I had agility competitions. I was quite tired to wake up early also on Sunday.The judge was Kari Jalonen and he had designed nice courses; something to think and plan about, but not at all impossible to run. Our agility course was disqualified: at one point I lost Pimu and she jumped a fence to the wrong direction. On the jumping course we got 10 faults on the course (from weave poles) but lots of overtime. Though, we were 3rd and our Moomin mug collection was expanded.

Ensi viikonloppu ja seuraavakin ovat kyllä outoja: ei omiin koiriin liittyviä menoja tiedossa lainkaan! Toki ensi sunnuntaina olen menossa koiratanssikisoihin talkoilemaan ja katsomaan hienoja esityksiä. Toki omien koirien päänmenoksikin on kaikenlaista tiedossa ja suunnitteilla, mutta jonkin aikaa ne saavat keskittyä lenkkeilemiseen. Ja myös treenaamiseen: vuokraan kaverin kanssa muutaman kerran treenihallia lähistöltä.

// The next two weekends are weird: no planned activities for our own dogs! I am going to work at a freestyle competition on next Sunday but our own dogs may just relax for a while. Or actually I will rent a hall couple of times with a friend and train the dogs there a little.

Tässä vielä lauman menoa yhdeltä viime viikon lenkiltä. Yhtään eivät vapaana juoksemisesta nauti.
// Here's a short video from one of our walks last week. The dogs don't enjoy running free, or do they?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti