sunnuntai 11. syyskuuta 2016

ROP- ja VSP-pentu ja RYP4

Eilen oli Siikajoella, tarkemmin ottaen Ruukin hevoskeskuksen maneesissa kaikkien rotujen pentunäyttely. Villakoirilla tuomarina oli Jari Laakso, joka joskus muinoin sijoitti Pimun BIS1-sijalle match showssa. B-pennuistamme paikalle lähtivät kaikki Oulussa asuvat eli Vinski (T. Blazing Fire), Oosa (T. Black Roses) ja Riesu (T. Bittersweet Spell). Tämä oli myös Riesulle näyttelydebyytti ja taisipa olla omistajalleenkin. Minä ajelin paikalle Eevan ja Tytti-portugeesin kanssa. Harmittavasti vain kehät olivat maneesin ääripäissä, joten hirveästi emme aikaa näyttelypaikalla pystyneet yhdessä viettämään. Minä sain kunnian esittää kehässä Oosani lisäksi myös Vinskin.

Rotumme arvosteltiin kehässään viimeisenä, joten vaikka emme ajelleetkaan paikalle aamusta, aikaa oli hyvin viimeistellä pennut kehään sekä harjoitella kaunista esiintymistä. Isovillakoiria oli ilmoitettu "vain" meidän pentumme ja niistä ensimmäisinä kehään menivät Riesu ja Vinski. Riesun ja omistajansa runsas harjoittelu kantoi tulosta ja Riesu esiintyi mukavasti, vain liikkeissä sillä on ongelmaa hoksata, että pitäisi mennä kaunista ravia eikä peitsata. Vinski käyttäytyi minun kanssani myös vallan mallikkaasti, hetken oli kriittisempää, kun omistajansa sattui kulkemaan Oosan kanssa läheltä kehää, mutta siitäkin selvittiin hyvin. Tuomarin sanoin Vinskin hieno liike korvaa puuttuvan koon :) Nämä pennuthan ovat Riesua lukuunottamatta varsin pieniä. Vinski pek1, kp ja Riesu pek2, kp, erittäin hyvällä arvostelulla kumpikin! Lennosta koiran vaihto Oosaan, joka oli ainut narttu. Oosasta tuomari sanoi, että hyväraaminen koira kaikkinensa ja Oosakin sai kunniapalkinnon. Lopulta Vinski oli ROP-pentu ja Oosa VSP.

Ilmoitimme Vinskin ja Oosan parikilpailuun, jossa oli paljon pareja. Osaksemme tul vain kehään juoksu, pikainen ilmeen vilkaisu ja kättely ulos. Tämän jälkeen oli viel pentujen ryhmäkilpailut vuorossa, johon vein Vinskin. Olin Vinskin kanssa kokoomakehässä kun kuulin, että Tytti sijoittui sijalle 3 omassa ryhmässään. Mieletöntä! Vinski lopetti yhteistyön kanssani ja peruutti tai jopa heittäytyi selälleen kun yritin asetella sitä seisomaan. Siispä menimme ryhmäkilpailussa täysin vapaalla seisotuksella. Keskityin täysin Vinskiin ja vasta kun tuomari sanoi, että te jäätte, laskin ryhmästämme jatkoon valitut koirat ja totesin, että ryhmäsijoitus tulee. Vinskille RYP4! On se vaan hieno koira :)

kuva Petra Tiittanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti