sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Aksaa ja mätsärissä

Vietimme eilen todella kauniin syyspäivän Kajaanissa, KSTK:n järjestämissä agilitykisoissa. Toki lähdimme viiden koiran kanssa reissuun jo perjantaina ja yövyimme Terossa Oulujärven rannalla. Näiden kanssa on kyllä ilo reissata: kun ajetaan, koirat ovat loosseissaan tyynesti hiljaa, samoin yöllä; kun nukutaan niin nukutaan. Toki koirat vievät Terossa tilaa ja vähän niitä saa välillä koiraosastoon ohjailla, että mahdutaan vaikkapa pukemaan tai kokkaamaan, mutta kaikkinensa matkustaminen on helppoa, toki tulihan matkustamista kesälomareissulla harjoiteltuakin, lähes 6500 km verran :)

Agikisoista ei hirveästi kerrottavaa jäänyt. Tuomari Jari Suomalainen oli kyllä suunnitellut oikein mukavat radat, mutta kun ei osu kohdalleen, niin ei osu :/ Hyppyradan voitimme Pimun kanssa, mutta tuloksena oli 10vp radalta (pujottelusta, kun Pimu lähti kesken pois sekä yksi rima tippui) ja 2,47 sek yliaikaa. Agilityradoilta hylyt, kummaltakin. Ensimmäisessä radassa minä töppäsin jo rataantutustumisessa ja yritin saada Pimun hyppäämään liian lyhyeltä vauhdilta yhden hypyn, josta 3 x kielto ja peli oli siinä. Viimeisin rata oli (hylystä huolimatta) varmasti meiltä päivän paras: vaikka reiteni huusivat jo hoosiannaa (kakkosluokassa ei hirveästi lepoaikoja jää, kun osallistujia on niin vähän ja järjestäjätkin olivat todella nopeita radan rakennuksen ym kanssa), tsemppasin itseni ja Pimun hyvään vauhtiin: niinkin hyvään, että aika alkupäässä rataa Pimu sujahti väärään putken päähän, josta hyl. Kuitenkin muu rata kiemuroineen ja vaikeine pujottelun aloituskulmineen meni loistavasti.

Pimu verkkaamassa KePon kanssa, tähyää kohti agilitykenttää.
Tänään Oosa ja Vinski-veljensä sitten osallistuivat Iin Koiraharrastajien mätsäriin (ensi viikollahan nämä sekä Riesu-veli ovat Siikajoen pentunäyttelyssä, hui!). Tuomarina isoilla koirilla oli Pasi Mattila. Minä esitin sekä Oosan että Vinskin alkukehissä ja hyvin kakarat kulkivatkin: kummallekin punainen nauha! Vinskin omistaja tuli sitten värikehään handlaamaan viikarinsa. Vinski jäi ilman sijoitusta, Oosalle sen sijaan sijoitus 4.! Lopuksi treenailin vielä Siikajoella olevaa parikisaa varten Oosan ja Vinskin kimppajuoksutusta. Nämä sisarukset kun ovat hyvin samantyyppisiä, niin mahdamme kokeilla miten parivaljakon käy näytelmien kilpailussa. Hikeä ehkä handlerilla pukkaa, mutta ei se mitään, pääasia on, että kakaroilla on hauskaa :) Viimeistä kuvaa lukuunottamatta, tämän postauksen kuvista suurkiitos kuuluu maailman parhaalle KePolle!

Oosa
Vinski
Vinski
Isojen pentujen punaisen saaneet, sijoitetut
Mätsärissä ryytynyttä Oosaa odotti kotona gangsta nimeltään McKinuski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti