torstai 29. syyskuuta 2016

Yoda lääkärissä

Yodalle oli varattu lääkäriaika maanantaiksi. Tai oli Mortillekin, mutta erinäisten sattumusten ja mutkien takia vain Yoda lääkäriin lähti. Yodahan steriloitiin noin vuosi sitten ja jo kesällä huomasimme sillä esiintyvän virtsankarkailua. No, henkisesti olimme tähän olleet varautuneet; eihän meillä nyt mikään mene kuin Strömsössä. Pissaongelman lisäksi halusimme kuvauttaa Yodan kaularangan, koska sillä on nyt ollut muutaman kerran outoa ja rajuakin kipuilua, joka meidän mielestämme on lähtöisin kaula-alueelta. Lisäksi Yoda on muistimme mukaan aina ollut herkkä esim pannasta tulevalle vedolle ja onhan sille muutama tapaturmakin sattunut, mm se on pudonnut raviradan irtokatsomosta maahan saakka.

No, tutkimusten tulokset olivat, että Yodalla ei ole pissatulehdusta, vaan virtsankarkailu johtuu todennäköisesti steriloinnista. Yodalle on resepti lääkitystä varten odottamassa eläinlääkärissä ja kunhan lääkehoitoa on jonkin aikaa kokeiltu ja jos se tepsii, lähtee klinikalta Kennelliittoon hakemus poikkeuslupaa varten Yodalle, lääkittynä kilpailemiseen. Eli Yodan uuden tulemisen kokenut näyttelyura ei ole vaarassa.

Röntgenkuvissa ei näkynyt mitään syytä Yodan kipuiluun. Oireiden ja kertomukseni perusteella lääkäri epäili vanhaa välilevytraumaa, joka aiheuttaa hermokipua. Varmennuksen tästä saisi vain magneettikuvauksella, mutta hoitoa tällaiseen vaivaan ei (koirilla) ole. Toivotaan, että kivut pysyvät poissa ja iloinen Yoda toimintakykyisenä.

Mortti pääsee joutuu lääkäriin ensi kuussa yhtä aikaa Pimun kanssa. Pimulta puhdistetaan (alaetu)hampaat ja Mortilta otetaan kontrollinäyte kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkityksen vuoksi.

Postauksen kuvituksena olkoot vaikka videonpätkä Yodasta ja marsuistamme. Vaaleampi marsu muutti meille viikko sitten meillä jo kolme vuotta asuneen Pippinin seuraksi. Tosi hienosti pojat tulevat toimeen yhdessä. Valitettavasti käytän vanhaa kännykkää ja videon laatu on sen mukainen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti