tiistai 17. tammikuuta 2017

Kajaanin kv näyttely

Sunnuntaina Uikki ja Oosa sekä B-pentueen Riesu osallistuivat Kajaanin näyttelyyn. Uikin tuomari oli Birgitta Hasselgren, isovillakoirat arvosteli Eva Nielsen, kummatkin Ruotsista.

Me toki lähdimme reissuun Terolla viiden koiran kanssa jo lauantai-iltana. Ai että on herkkua heräillä näyttelypaikan pihasta siihen kun aamulla anivarhain kotoaan lähtenyt näyttelyväki saapuu paikalle. Sopii meille täydellisesti! Make laitteli rauhassa aamupalaa ja minä suoritin koirien aamuhuollon.

Yoda the Queen vartioi Teron koiraosastoa muilta koirilta.
Uikki oli ensimmäisenä koiristamme kehävuorossa ja sen kehä oli melko lailla myöhässä. Annoimme sen olla Oosan kanssa kaikessa rauhassa häkissä melko viime tinkaan saakka. Emme halunneet seisottaa sitä suotta pöydällä, koska se oli kotona trimmatessa ottanut vähän painetta. Kuitenkin tukka piti laittaa kiinni ja vähän saksiakin. Metelissä ja melskeessäkään Uikin häntä ei laskenut eikä hännän heiluminen loppunut. Lupasi ihan hyvää kehään. Uikki oli kehänsä ihka ensimmäinen villakoira ja viimein pääsimmekin näytille.


Uikin arvostelu: "7 månader. Bra huvud och utryck. Bra skuldra men något kort överarm. Riktigt bra front. Passande benstomme. Ännu tunn i kroppen. Mycket bra vinklad bak. Bra färg. Rör sig duktigt." Tämän arvostelun kera Uikki sai kp:n ja oli ainoana rotunsa pentuedustajana ROP-pentu. (Samaan aikaan neljä Uikin pentuesisarusta oli Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä, kaikille kp;t, kasvattaja ROP- ja BIS4-kasvattaja! Melkoinen päivä! Vielä kerran onnittelut Anniinalle!)


Myös isovillakoirakehä taisi olla myöhässä, mutta lopulta Riesu pääsi junioriluokkaan näytille. Riesu ravasi vallan mallikkaasti ja seisoikin ihan kivasti, joten hieno debyytti sekä Riesulta että Mirjalta virallisiin kehiin! Riesun arvostelu: "Big dog. Masculin head. Little bit round eye.Could have better underjaw. Good angulated. Good body for age. Nice tailset. Moves well from side. Needs to fill out from frame." Riesulle JUN ERI, JUK2. Hieno alku näyttelyuralle!


Oosa kilpaili junioriluokassa vain itseään vastaan. Se juoksi oosamaisesti, vähän pomppien, mutta minusta vallan mainiosti kuitenkin. Ja seisoi pääasiassa hyvin, kuten se osaa. Oosan arvostelussa oli paljon samaa kuin Riesunkin :): "Young bitch. Little bit long in proportions. Feminine head. Little bit round eye. Could have better underjaw. Good angulated. Needs to have better texture in coat. Good body for age. Needs to come down in movements. Good frame to fill out." Oosalle tuloksena JUN ERI JUK 1. Ihan voi olla tyytyväinen kakaroiden tuloksiin.


Näyttelyn jälkeen Oosa ja Uikki pääsivät vielä kirmaamaan ja leikkimään vuorenvalloitusta Vimpelinlaaksossa ennen kuin lähdimme kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti