tiistai 24. tammikuuta 2017

Voi Yoda :(

Sunnuntaisen puunaussession aikana löysin Yodan yhden nisän vierestä pienen pahkuran. Kiitos Lellen valaisevan bloggauksen, tartuin heti asiaan ja sainkin Yodalle eiliseksi ajan luottoeläinlääkärillemme. Tämä vahvisti pelkoni todeksi ja totesi kyseessä olevan nisäkasvaimen. Eikä siinä vielä kaikki, löysimme pahkuroita useamman nisän vierestä. Ensi viikolla Yoda menee jatkotutkimuksiin ja se leikataan mikäli kasvaimet eivät ole levinneet keuhkoihin. Nyt saa pitää peukkuja!

Kyllähän tässä vedettiin matto jalkojen alta. Kävimme ennen lääkäriin menoa agilitaamassa, Yoda juoksi innolla, teki mainiota aksaa ja meillä oli huippukivaa. Mietin jo kisoihin ilmoittautumista, kunhan tuo yksi pieni patti olisi poistettu. Näyttelyitäkin olin Yodalle katsellut, sehän on ihan täydessä leijonaturkissa. Nyt edessä on turkin reilu lyhentäminen, koska meni niin tai näin, kehiin tuskin on asiaa (aikoihin) enkä tietenkään halua rasittaa toivottavasti toipilasta turkinhoitosessioilla.

Ensi maanantaina vedetään vielä agilityä täysillä ja sitten vain odotellaan - ja rakastetaan.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, teilläkin! :( Minkäs ikäinen Yoda olikaan?
  Meillä toivuttiin leikkauksesta todella nopeasti kyllä! Nyt vaan tuli takapakkia, kun Muusa pääsi nuolemaan tuota isompaa (sterkkaushaavaa) ja se pentele tulehtui. Hain tänään sille uuden ab-kuurin ja nyt otetaan taas hetki vähän iisimmin. Eli tosi tärkeetä estää se nuoleminen, kauluri siihen kyllä paras. Tsemppiä teille leikkaukseen ja toipumiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos tsempeistä! Tsemppiä tarvitaan kyllä.

   Yoda täyttää huhtikuussa yhdeksän, se sterilisoitiin 7.5-vuotiaana. Yodallahan ongelmana Muusan tilanteeseen nähden on se, että siltä löytyi patteja useammasta nisästä. Tosin Yodan patit ovat pieniä, hernettä pienempiä.

   Poista
 2. No toivotaan, että kasvaimet saadaan kerralla pois, eikä uusisi enää. Ikäviä juttuja. Mutta toisaalta onni teillä, että tuli vasta vanhemmalla iällä. Mulla on nyt edessä koko Muusan elämän ajan kyttäilyä ja stressiä siitä uusiiko kasvaimet ja se elämä toivottavasti tulee olemaan pitkä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista