maanantai 29. helmikuuta 2016

Murheita - Sorrow

Kaikki pennut meille jäänyttä toistaiseksi nimetöntä pentua lukuunottamatta ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ja saatujen viestien mukaan kaikilla kuulostaa menevän ihan mukavasti. Voisi ajatella, että elämä asettuu täällä meillä vähitellen jälleen uomiinsa. Niin voisi.

// All the puppies except the one still nameless which stays with us have moved to their new homes and according to the received messages they are doing okay. One could think that our life settles down again. Yes, one could.

Torstain iltalenkillä huomasin, että Leya liikkuu oudosti. Unohdin asian. Perjantain aamulenkillä sama juttu. Perjantai-iltana leikkasin Leyan kynsiä ja silloin huomasin, että sillä on outo patti toisen etujalan varpaiden välissä, siellä alapuolella. Viikonloppuna osasimme kaikki tarkkailla Leyaa ja huomasimme, että se aristaa ja varoo tuota jalkaa.

// In Thursday evening when walking with Leya I noticed that Leya moved in a strange way. I forgot it. In the Friday morning the same. In the Friday evening I clipped Leya's nails and noticed a weird lump in her frontfoot between toes or pads. In the weekend we could keep an eye on her and saw that her foot was sore and she didn't use it normally.

Tänään käytin Leyan lääkärissä. Luulin, että kyseessä on paise tms helposti hoidettava juttu, antibioottia vain ja vaiva on ohi. Mutta ei: ohutneulanäytteen ja patin ulkoisen olemuksen mukaan kyseessä on ihokasvain :( :( :( Ja koska se on kasvanut vauhdilla (konetin Leyan varpaat ennen kuin menimme kuvauttamaan keskariperheemme Saryn studiolle enkä huomannut sen varpaanväleissä yhtään mitään erikoista), Leyalle on varattu aika leikkaukseen huomiselle.

// Today I took Leya to the vet. I thought it was just an easy case; some antibiotics and it would be healed. But no: the biopsy and the look of lump showed that it is a tumor :( :( :( And because it has grown with huge speed (there was no sign of it three weeks ago as I shaved Leya's feet), Leya will be operated tomorrow.

Voi Leya-parka! Todella urhoollisesti ja reippaasti se on ollut Pimun apuna pentujen kasvatuksessa ja hoidossa, näyttänyt nauttivan joka hetkestä. Ja nyt kun sekin saisi hengähtää, niin tällainen on edessä. Eläinlääkärin mukaan ei edes mikään helppo leikkaus, koska kasvain on kohtuusuuri, vaikeassa paikassa ja vielä sellaisessa kohdassa, joka liikkuu paljon ja helposti, jolloin paraneminenkaan ei ole helppoa. Voi Leya-rukka :( :( :(

// Poor Leya. She has been so brave and brisk in helping Pimu to raise up and take care of the puppies, we think Leya has enjoyed every moment. And now, when also she could rest and take it easier, she will have such an operation. According to the vet it won't be easy, because the tumor is quite big, in a difficult place and in such a place that it will move a lot, so neither the healing will be easy. Poor Leya :( :( :(

Leya suloisena Saryn studiolla // Leya so cute in the studio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti