sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Agikisoissa Raahessa - Competing in agility

Perjantai-iltana pakkasimme koko koiralauman Teroon ja suuntasimme kohti Raahen Saloisia. Tuttu kunta, tuollahan minä käyn töissä, tosin eri kylässä. Tämä oli samalla myös vähän testireissu kesälle suunniteltua roadtripiä varten. Meidän koiralaumassahan on tilanne, että Yoda ja Pimu eivät mahdu samaan tilaan, niin testasimme nyt miten selviämme koko poppoon kanssa samassa autossa. Yksi rähähdys saatiin aikaiseksi, tosin sekin siinä mielin turvallinen (mutta turha), että Yoda oli häkissä, mutta sillä keitti kun Pimu alkoi sitä tuijottaa.

On Friday we packed all our dogs to Tero and headed towards Raahe. This was a sort of test journey before our roadtrip which we have planned for the summer. The situation in our dog pack is a bit complicated because Yoda and Pimu don't cope at all and we wanted to test if we manage to take them both with us in the same car. It went okay, only one safe (but unnecessary) quarrel when Yoda was in a cage and she couldn't stand Pimu staring at her.No, joka tapauksessa tämän reissun kohde olivat Raahen Koirakerhon järjestämät agilitykisat ilmeisesti jo käytöstä poistetun koulun urheilukentällä. Olin ilmoittanut kisaan vain Pimun. Lähdimme jahtaamaan sitä viimeistä aginollaa luokkanousua varten. Ja jahtaamme sitä edelleen. Tuomari Minna Väyrynen oli tehnyt varsin kivat agilityradat, mutta meitä ei vain onnistanut. Tai ensimmäiseltä radalta tuli ratavirheitä 10 (pujottelusta ja puomin alastulosta - huoh), lisäksi yliaikaa reilu 20 sekuntia! Videoinnista kellotettuna tosin menemme juuri ihanneaikaan. Tuloksista myös puuttuu toinen vitosemme, vaikka se on tuomarin sihteerin lappuun merkitty, joten hieman on oudosti saatu meidän tulos aikaan. Mutta koska tuollaisella tuloksella ei ole mitään merkitystä meille, en lähtenyt kyselemään tai oikaisemaan, varsinkaan kun vasta kotona sunnuntaina katselin videon.

// Anyway, our goal were the agility competitions in Raahe. I had entered only Pimu, to two agility starts. We were chasing our last clear round on agility course to get moved to the next class. And we still are. The courses were nice but we just didn't have luck. On the first course we got 10 faults (on weave poles and lower contact of dog walk - sigh), plus more than 20 seconds overtime! Though when measured on the video we made the course about in the standard course time.

Reissussa rähjääntyy

Toiselta radalta tuli sitten 5 vp puomin alastulosta (huoh, taas). Ei muuta. Pujotteluun Pimu meni sisään mainiosti (tässä oli helpompi kulma kuin ensimmäisellä radalla) ja pujotteli hyvin loppuun saakka. Kaikki kuviot toimivat kuten olin ajatellut - tai oikeastaan paremmin; Pimu jopa pyrki itse esteille, mitä se ei monesti tee. Ihanneajan alitimme vajaalla 5 sekunnilla. Tältä radalta meille myös palkintopallisijoitus eli olimme 3. Tästä radasta ajattelin jopa videoinnin julkaista :)

// On the second course we got 5 faults on the lower contact of the dog walk (sigh, again). Nothing else. Weave poles went smoothly (it was easier to go in there than on the first course) and everything went as planned - or even better: Pimu seeked for the obstacles by herself which she doesn't often do. Our time was 5 secs under the standard course time and we were on the podium by being the 3rd. You can see this course even on the video :)


Palkintopallilla // On the podium
Puomin alastuloa pitää työstää todella kovasti Pimun kanssa mikäli mielimme joskus edes kohtuutuloksia kakkosissa saada! Samoin pujottelu lienee meille ikuisuusongelma.

// We really have to work on the lower contact of the dog walk if we want to get good results in the future. Also weave poles still require lots of work.

Illalla käytimme muita koiria paitsi Pimua vielä jokirannassa uimassa. Vesi ei ilmeisesti ollut enää niin kylmää kuin silloin kun Mortti siellä kaksi viikkoa sitten ui. Koirista vain Mortti ja Leya uivat. Yoda osallistui touhuun säestämällä ja Oosa säheltämällä.

// In the evening we went to the river and let the dogs swim. Pimu stayed at home and only Mortti and Leya really swam. Yoda was only accompanying and Oosa messing up. I suppose water wasn't as cold as it was when Mortti swam two weeks ago.

Nartut // The bitches
vas Leya, taka-alalla Oosa, oik. Mortti
Leya
Leya
Mortti
Seuraava agistartti on meillä Pimun kanssa sitten iltakotikisoissa, joissa juoksemme vain agiradan. Yodan kanssa sen sijaan menen sekä agi- että hyppyradan. Niin, Pimulla toki kysymysmerkki, että milloin se aloittaa juoksun. Merkkejä on vähän ilmassa, että saattaa alkaa piankin. Hyvä juttu toki olisikin, jos Pimu juoksisi ennen roadtripiä. Pikkuisen tulee liikaa liikkuvia osia, jos mukaan lähtee vielä juoksuinen narttu kahden eripuraisen nartun ja yhden viriilin uroksen lisäksi.

// Next time I'll compete agility with Pimu in the evening competitions on our own club. There we'll have only one agility start but I'll participate in an agility- and a jumping competition with Yoda. Though Pimu's start is still open, she might start her heat before that, there are some signs available. It would be great if she had her heat before our roadtrip. Travelling with two bitches which do not cope, one bitch in heat and a virile male might be quite challenging.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti