keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Voihan punkki!

Yhteensä kaksi punkkia kahdessa koirassa (Mortissa ja Oosassa) ja minun mittani täyttyi. Tänään kurvasin eläinlääkärin kautta kotiin ja kävin hakemassa Bravectot koirille. Vielä en ole niitä antanut, odottavat tuossa pöydällä. Aiempina vuosina punkkeja on ollut koiraa kohti kohtuumäärä enkä ole myrkkyjä koirille hankkinut. Nyt alkaa usko mennä, kun kuulee kuinka paljon punkkeja koirissa on ollut. Mehän olemme myös muuttaneet, joten tutut "punkkivapaat" alueet eivät enää ole meidän lenkkiemme seutua - tosin mitä olen kuullut, niin niilläkin seuduin punkit kyllä nyt jylläävät. Vihaan kesää. Mietin, että kunhan saan nuo tabletit koirille annettua, niin uskaltaako niihin luottaa niin paljon, että koirat voi päästää lenkeillä mihin vain? Vuosia olen kesäaikaan pitänyt tiukkaa seulaa siitä, mihin ne voivat mennä (mutta enää sekään ei auta) ja kävelyt ovat olleet enemmän tai vähemmän stressaavia. Vihaan kesää. Tälle vuodelle meillä on myös "pieni" roadtrip suunnitteilla, jonka aikaista stressiämme vähentääksemme myös noihin Bravectoihin päädyimme, niin paljon hyvää noista olemme kuulleet useasta suusta. Pitää syyspuolella raportoida oliko niistä se apu, mitä toivoimme.

// Two ticks in two dogs was enough for me and I bought Bravecto tablets for the dogs. I have heard lots of good of them, so I chose them. We are planning a roadtrip for the summer and to be able to be less stressed there we want the dogs to have something against ticks. Later in the summer I will report how Bravecto works.

Mortti on heittänyt sekä konkreettisen että kuvainnollisen talviturkkinsa. Joen vesi oli kuulemma todella kylmää. Nelisen uimalenkkiä mestari heitti, sitten juostiin pikapikaa muutaman sadan metrin matka kotiin ja suoraan lämpimään suihkuun. Leya on juoksulomalla Ronjan luona, kunhan se kotiutuu heittänee sekin talviturkkinsa. voidakseen liittyä team uimareihin.

// I've groomed Mortti very short. He has also swum in the river nearby. The water was very cold, he told, and after he had swum we run quickly back home and he took a warm shower. Leya is in heat and spends time at Ronja's. I plan to groom her very short as well because she also likes swimming.

Mortti 11v ja 3 kk
Mestari ui, Oosa ihailee rannalla
Lievässä mielenhäiriössä ilmoitin Yodan kahteen agilitystarttiin lauantaille itseni kanssa. Huhhahhei. No, mennään pitämään sinne hauskaa yhdessä, vain se on tavoitteeni. Minä olen hidas enkä koskaan ole juossut kolmosten kisarataa tosi mielellä. Enkä muuten kakkostenkaan. Yoda on hyvä, mutta ehkä se ei silti selviä yksin. Myös Pimu jahtaa sitä viimeistä luvaa ykkösistä tuolloin ja viikon päästä muualla ja niin edelleen.

// I am going to participate in two agilitystarts with Yoda on Saturday. Whoops. Well, my goal is that we'll have fun there. I am slow and I have never run in a competition for class 3 - not even for class 2. Yoda is good but I do not think she can make by herself. Also Pimu will chase after her last leg in class 1 on Saturday and next Saturday as well and so on.

Oosa aloitti pentukurssin, joka jatkuu vielä neljä viikkoa. Lisäksi eilen kävimme vähän ex tempore näyttelytreeneissä naapurikunnan puolella. Hyvät treenit olivat ja antoivat uskoa siihen, että ehkä selviämme kohtuullisesti sunnuntaina olevasta villakoirian mätsäristä.

// Oosa has started on a puppycourse which continues four more weeks. Yesterday we went quite promptly to train dog show things. The training was good and I believe the unofficial dog show next Sunday might not be a disaster for us.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti