torstai 19. toukokuuta 2016

Mätsäri ja maastolajikurssi - A match show and air-scenting

B-pennuista Oosa ja Vinski osallistuivat sunnuntaina Villakoirakerhon paikallisosaston järjestämään match show:hun. Isoilla pennuilla tuomarina oli Johanna Sarkkinen. Hän arvioi kummankin kakaran (joilla siis Kennelliiton vaatima rokotusten varoaika oli juuri täyttynyt) punaisen nauhan arvoiseksi. Oosa ei sijoittunut "nauhakehässä", mutta Vinski meni ja voitti punaiset pennut! Aivan mahtavasti Sarilta ja Vinskiltä! BIS-kehässä (eikä parhaan villakoiran valinnassa) ei sitten kummempaa menestystä tullut, vaan Vinski oli yhdeksäs. Mutta todella hienosti poitsu jaksoi pitkän päivän esiintyä reippaasti. Ja liikkua (ainakin ajoittain ;)) upeasti.

// Oosa and Vinski participated in a totally unofficial dog show on Sunday. They both beat their pairs and got a red ribbon. Oosa wasn't placed among the puppies awarded with a red ribbon but Vinski won them all! Great job, Sari and Vinski! In BIS (or best poodle of the day) Vinski didn't have much success but he behaved very nicely through the long day.

Maanantaina sama parivaljakko lisättynä Leyalla lähti villakoirien metsätreeneihin, siis aloittelemaan hakuhommia. Treenit aloitetaan makkararingillä ja ai että Oosa ja Vinski hoksasivat nopeasti homman jujun ja juoksivat innolla ja vauhdilla hakemaan makkaraa oudoiltakin ihmisiltä. Leya skippasi makkararingin, koska juttu oli sille jo tuttu, ja siirtyi suoraan näkölähtövaiheeseen. Eli maalimies juoksi kissanruokapurkki kainalossaan Leyan nähden metsään. Hieman varovaisesti, mutta kohtuureippaasti Leya juoksi kummankin maalimiehensä luokse herkuttelemaan. Vähintään yhtä reippaita kuin Leya olivat myös kakarat :) Ne vaan ovat niin hurmaavia :) Treenien jälkeen Oosa ja Vinski saivat vielä leikkiä yhdessä. Niillä oli kyllä hauskaa.

// On Monday Oosa, Vinski and Leya went to train air-scenting. It was started by giving the dogs the idea that it is great to go to the people they find in the forest. Very quickly Oosa and Vinski found out that by running to the people they will be treated, so both run quickly from one person to another and were treated. Leya knew that phase already, so she started with air-scenting, though she could see the goals. Pretty nicely Leya run to the goals and got treats. The pups were at least as brisk as Leya :) They are just charming :) After finishing the training Oosa and Vinski played together a while. They really had fun!

Eilen Riesu käväisi trimmattavana. Myös sen kanssa Oosalla oli niin hauskaa pihalla, että taisi kumpikin pentu ansaita pesun, Riesu ehkä toisen samalle päivälle.

// Yesterday Riesu came to us to get groomed. He and Oosa had such fun out that I suppose both the puppies were washed afterwards, Riesu possibly for the second time that day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti