maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappu Kuopiossa

OKK:n agikisojen toiseksi viimeiseltä esteeltä otetun kirvelevän vitosen jälkeen sain kuningasajatuksen, että vietämme vapun Kuopiossa ja starttaamme Pimun kanssa ACE:n kisoissa ykkösten agiradoilla. Toki reissusta saatiin "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" -reissu, joten pelkän agilityn merkeissä vappu ei kulunut.

Oosan kanssa kisutessaan saamansa anturavamman vuoksi Pimu ei ollut nähnyt agilityesteitä sitten OKK:n kisojen, se vähän jännitti. Mutta lahjattomat reenaa 😊

Make, Mortti, Pimu ja Oosa hakivat minut suoraan töistä perjantaina ja ajelimme rauhassa Terolla ACE:n hallin lähistölle yöpymään.

Näin Oosa matkustaa Terossa. Häkki on kiinnitetty kuormaliinalla. Muut koirat matkustavat takatallissa, jonne niillä on tekeillä häkkisysteemi.

Nälkäinen Ose Teron ruokapöydän äärellä
Näihin kisoihin ilmoittautuminen päättyi vasta perjantai-iltana, joten kisojen tarkempi aikataulukin julkaistiin vasta ehkä lauantaita vasten yöllä. Aamulla ensimmäiseksi sitä katsomaan ja huomasin, että maksi ykkösten rataantutustuminen oli "vasta" klo 8.30 eikä klo 8 kuten alustavasti oli ilmoitettu. No, jäipä reilusti aikaa ulkoiluttaa koiria.

Lapsi ja äiti lenkillä. Äidillä on uusi kurahaalari!
Kuitenkin hyvissä ajoin menimme Pimun kanssa sisälle koirakeskus Metkaan. Aika hulppea halli! Tosin pari puutosta makuuni oli; ei lämppäesteitä, koska koko keinonurmi oli varattu kisa-alueeksi, eikä myöskään mitään mihin laittaa koira kiinni kun en häkkiä jaksanut ottaa Terosta mukaan. Mutta mukava lämpötila ja vesivessat (puskaparkissa yöpyvä karavaanari arvostaa ☺) olivat kyllä loistavat.

Ykkösten radat tuomaroi Esa Muotka. Kumpikin rata oli varsin helppo, mutta me (= minä) onnistuimme toki kummallakin radalla möhlimään. Eka radalla Pimu otti (otimme) vitosen kepeiltä, kun Pimu ei mennyt sisään suoraan. Ei muuta, paitsi yliaikaa reilu 3 sek (!). En ole katsonut videolta kauanko kepeillä tuhlautui vai olinko vain niin hidas. Oikeasti olen tosi laiska katsomaan meidän ratoja, vaikka melkein kaikki kisaradat on videoitu ja minun pitäisi katsoa niitä itseäni kehittääkseni. Sijoituksemme oli 8, osallistujia jotain reilu 20.

Starttien välissä vietimme aikaa Terossa. Onni on oma matkailuauto :)

Toinen rata oli melkein ensimmäinen rata toiseen suuntaan, joku pikkumuutos oli. Tällä radalla Pimu pudotti ensimmäisen riman (huoh) ja otti vitosen keppien sisäänmenosta (huoh). Pääsimme ihanneaikaan ja sijoituksemme oli taas 8.

Kunhan kesäkausi alkaa ja pääsemme taas treenaamaan, tehotreenien kohteena on minun juoksunopeuteni, pujottelu (sekä vauhti että sisäänmeno) ja puomin alastulokontakti. En luota Pimuun puomilla ja se(kin) näkyy varmasti myös meidän vauhdissamme.

Mukavaa oli kuitenkin se että uskalsimme lähteä, Pimu teki hyvää työtä (erityisesti vähäiseen harjoitteluun nähden), olla reissussa ja se toinen kärpänen eli vapun vietto hyvässä seurassa 😊

Nyt pitäisi päättää OKK:n puolen kuun kisojen osalta että kenen kanssa ja mitä starttaan.

B-pentueen Vapulta (T. Beautiful Smiles) tuli nimipäiväkuva:

Vappu lelukorissaan

Loppuun vielä video Pimun ja Oosan ilottelusta Kuopiosta. Pimun anturavamman takia ne eivät olleet päässeet pitkään aikaan leikkimään yhdessä, joten nyt riitti vauhtia.


Helatorstai-iltana Tero starttaa taas. Eri merkeissä, mutta tosi jännittävää on silloinkin tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti