lauantai 22. syyskuuta 2018

Koiratanssikisoissa

Tänään OKK järjesti toisen vuosittaisen koiratanssikisansa. Olin kovasti aikonut jättää kisat väliin, kun en ollut jaksanut muokata ohjelmaamme kesäkuulta, jolloin saimme 2/3 tuomarilta palautetta, että freestyle-esitykseksi ohjelmamme sisältää liikaa htm-elementtejä. No, konkari-Saaran avustuksella muokkasimme ohjelmaa jonkin verran.

Aamulla kotona jännitti aivan järjettömästi. Kisapaikalla jännitys jossain määrin laantui toisten jännittäjien kanssa jutellessa (mm Oosan Vinski-veli oli kisassa mukana, tansseissa ensimmäistä kertaa).

Starttasimme Oosan kanssa luokkaamme kuudentena eli kolmanneksi viimeisenä. Heti alkupäässä tuli joitakin ”kompastuksia” koreografiassa. Jossain vaiheessa myös hameeni selvästi häiritsi Oosaa, se jäi siihen jumiin. Huhhuh. Myös loppu meni huonosti, kun Oosa ei lähtenytkään peruuttamaan kuten oli suunniteltu. No, selvisimme hengissä esityksestä ja kun lähdimme kehästä, saimme Saaralta ihan hyvää palautetta.

Mutta pisteet olivat 3 pistettä huonommat kuin debyttikisassamme :( Kun viimein saimme palautelappuset, kävi ilmi, että 3/3 tuomaria piti ohjelmaamme liian htm-maisena. Voi kääk. No, onneksi seuraavat (koti)tanssikisat ovat vasta ensi kesänä, siihen mennessä ehditään muokata ohjelmaa moneen kertaan. Mielestäni tämän lajin kiehtovuus onkin juuri lajin haasteellisuudessa: miten saada tuomareita miellyttävä koreografia, se istumaan musiikkiin ja vielä lisäksi esitys toimimaan koiran kanssa kisaolosuhteissa.

Ja sitten siirrymmekin Oosan kanssa treenaamaan kohti seuraavan lajin kokeita/kisoja :) Toki koiratanssia unohtamatta.

1 kommentti:

  1. Et ollut ainoa, jota häiritsi esitysvaate - myös Kikin kasvattaja kirjoittaa blogissaan (http://vauhtinallen.blogspot.com/2018/09/oulun-rotumestikset-2209.html), että olisi pitänyt htm-esitykseen miettiä paremmin asu tai ainakin harjoitella sen kanssa enemmän :-)
    Vaikea laji, kun niin monta asiaa pitää ottaa huomioon.

    VastaaPoista