sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Oulu rn

Olin ilmoittanut kolme koiraa eilen olleeseen Oulun ryhmänäyttelyyn, jossa tuonarina toimi minulle uusi tuttavuus Tino Pehar. Leya sai kuitenkin viikolla antibioottikuurin hassuihin pissaongelmiinsa (onneksi kuuri auttaa!) ja joutui harmittavasti jäämään kotiin. Erityisesti siksi harmittavasti, että Leyahan rakastaa kehässä olemista.

Sää oli todella sateinen, mutta onneksi Make osti meille näyttelyteltan kesällä (16 vuotta näyttelykäyntejä villakoirien kanssa takana siinä vaiheessa). Sateisen sään vuoksi myös Uikin lämmittely ennen kehää jäi olemattomaksi, mikä sitten ”kostautui”
etujalkojen nosteluna kehässä.

Uikin kehässä oli tavallista enemmän säätöä, kun kaksi koiraa myöhästyi kehästä. Toisen tuomari hyväksyi vielä mukaan valioiden kilpailuluokkaankin, toisen osalle jäi saada vain laatuarvostelu. No, Uikille tulokseksi val eri, vak 2, sa ja pn3. Mitäänhän emme tulleet hakemaan, kun tarvista ei ole, vaan huviretkelle koska näyttely oli edullinen ja lähellä ja myös Uikki rakastaa näyttelykehässä olemista.

Isovillakoirissa esiintyi ”musta hevosemme” Rauha. Kaksi kuukautta sitten kasvattajaltaan Jyväskylään poikamme luokse muuttanut tyttönen. Olin trimmailkut Rauhaa kolmen päivän aikana, treenannut vähän näyttelyjuttua sen kanssa, siinäpä yhteistyömme. Aavistuksen jännitti kehään mennessä että saanko Rauhan liikkumaan koska kun näyttelypaikalle saavuttuamme treenasin sen kanssa, se kieltäytyi kokonaan liikkumasta. Mutta kehässä se liikkui ihan kelvollisesti ja vaikka olikin kaikesta varsin hämillään, Rauha käyttäytyi varsin mukavasti. Rauhalle näyttelydebyytistään tulokseksi nuo eri nuk 2.


Muutaman viikon kuluttua on tiedossa seuraavat näyttelykoitokset, sitä ennen käymme Oskun kanssa taas tanssahtelemassa. Lisäksi pitäisi ehtiä treenata agilityä, tokoa ja rally-tokoakin.

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä kerran sateensuojasta :) Kyllä se teltta pitää itsekin hankkia ensi kesäksi!

    VastaaPoista